Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εφυγε ξαφνικά στα 72 του χρόνια ο Μιχάλης Γιαννάτος - Διαβάστε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, γνωστός από ρόλους Τούρκων ή Κωνσταντινουπολιτών ηρώων και ιδιαίτερα συμπαθής στο ελληνικό κοινό, κυρίως μέσα από την παρουσία του σε ταινίες του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Μιχάλης Γιαννάτος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου.

H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι» του Γιώργου Ζερβουλάκου, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Φούντα και Μάρω Κοντού. Μαθητής ακόμα, έπαιξε με τον Μάνο Κατράκη στο θεατρικό «Καπετάν Μιχάλης».
Συμμετείχε σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Ο Μιχάλης Γιαννάτος μιλούσε πέντε γλώσσες.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος τον έχει επιλέξει σε όλες τις ταινίες του. Έπαιξε στην «Πολίτικη κουζίνα» του Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και εν ολίγοις σε 27 ταινίες του εξωτερικού, σε συνολικά 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) και κάπου 100 σειρές.

Έπαιξε, επίσης, στην «Πολίτικη κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες) .

Ο Μιχάλης Γιαννάτος τα τελευταία χρόνια ζούσε στην γειτονιά των Ανω Ιλισίων και το βράδυ που έφυγε από τη ζωή βρίσκονταν στο στέκι του,στο γνωστό Προ-Ποτζίδικο της 4ης Στάσης και παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί σεν ζερμέν.Ξαφνικά σηκώθηκε από τη θέση του κι έσβησε.... έτσι απλά από ανακοπή καρδιάς!

Εμεις εδώ στο Ζείδωρον είχαμε δημοσιεύσει τον Μαϊο του 2011 μια συνέντευξή του ποταμό,όπου μιλάει για όλους και για όλα,διαβάστε τη:Ο Μιχάλης Γιαννάτος θυμάται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom