Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Υπέγραψε συμβόλαιο θανάτου

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας για το «συμβόλαιο θανάτου» του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη.

Έπειτα από έναν χρόνο αναζήτησης των φυσικών και ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας, οι αστυνομικές αρχές δείχνουν τον έγκλειστo επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ως τον άνθρωπο που διέταξε την αποστολή του πακέτου-βόμβα.

Ήταν πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου του 2012, όταν ο γνωστός ξενοδόχος δέχθηκε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη ένα φυτό σε γλάστρα. Ο επιχειρηματίας το παρέλαβε από υπάλληλο ανθοπωλείου και μαζί υπήρχε ένα δέμα σε συσκευασία δώρου με έναν λευκό φάκελο, στον οποίο αναγράφονταν το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση κατοικίας του με πέντε μόνο λέξεις: «Από έναν παλιό σου φίλο». Όταν τελικά ο 43χρονος μπήκε στο σπίτι του και άνοιξε το μεταλλικό κουτί, η χειροβομβίδα εξερράγη.

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Ανδριαδάκη στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα. Για πολλούς μήνες ο ξενοδόχος έμεινε στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε απανωτές εγχειρήσεις, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων στα κάτω άκρα.

Συμβόλαιο 50.000 ευρώ

Ο επιχειρηματίας ανέθεσε σε έμπιστο άνθρωπο να βρει τους εκτελεστές. Εκείνος, 49 ετών,απευθύνθηκε πρώτα σε έναν πυροσβέστη, ο οποίος του πρότεινε έναν 46χρονο.Το συμφωνημένο ποσό για την εκτέλεση με πιστόλι ήταν 50.000 ευρώ. Όταν όμως η προκαταβολή των 25.000 ευρώ δεν δόθηκε την προσυμφωνημένη ημερομηνία, ο 46χρονος αρνήθηκε να εκτελέσει. Μετά την «εμπλοκή» αυτή ανέλαβε να εκτελέσει ένας άλλος 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών. Αυτοί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οργάνωσαν και την αποστολή της γλάστρας με τη χειροβομβίδα.

Η εμπλοκή Λαυρεντιάδη

Η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε την υπόθεση μέσα από ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων με βάση τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου από το οποίο είχε καλέσει το ανθοπωλείο μία νεαρή γυναίκα που φέρεται να έδωσε και την παραγγελία για την αποστολή της γλάστρας. 

Σύμφωνα με «Το Βήμα» στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση-φωτιά του Α. Ανδριαδάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με μία γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Λαυρεντιάδη, την οποία είχε γνωρίσει μέσω…Facebook. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες πριν γίνει η επίθεση εναντίον του, φοβόταν για την ζωή του και άλλαζε σπίτια.

Ο προφυλακισμένος Λαυρεντιάδης φέρεται να είχε αγοράσει καρτοτηλέφωνο σε όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές και επικοινωνούσε με τους δράστες της επίθεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν κοντά στο σημείο που έγινε η εγκληματική επίθεση και έδινε εντολές.

Ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο για τον επιχειρηματία αποτελεί το γεγονός πως ο προϊστάμενος της φρουράς του κ. Λαυρεντιάδη είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των επτά κατηγορουμένων αλλά και φιλικούς δεσμούς με έναν άλλον από τους φυσικούς αυτουργούς.

Παράλληλα, φρουροί του Λαυρεντιάδη είχαν τουλάχιστον 50 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 43χρονο επιχειρηματία που τραυματίσθηκε από την έκρηξη βόμβας.

Πάντως, μέχρι στιγμής στενοί συνεργάτες του έγκλειστου επιχειρηματία επεσήμαναν ότι αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση.
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom