Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Καλλίρης,Καζάκος και Καφατσάκη αποδέχτηκαν την "δωρεά" της Βίλας Ζωγράφου!


Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου έγινε αποδεκτή η εισήγηση του δημάρχου Κώστα Καλλίρη για αποδοχή της δωρεάς της Βίλας Ζωγράφου από τους Ζωγραφαίους με 32 ψήφους υπέρ - 3 κατά και 1 αποχή.

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε την συνεδρίαση όπως θα θέλαμε.
Επαγγελματικές υποχρεώσεις μας κράτησαν μακριά γιατί το zografou.net είναι το χόμπι μας και όχι το επάγγελμα μας.

Υπέρ ψήφισε η παράταξη του νυν δημάρχου Κώστα Καλλίρη , η παράταξη του Γιάννη Καζάκου και η παράταξη της Τίνας Καφατσάκη.

Κατά τάχθηκαν η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) και το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου με την Ράνια Νενεδάκη.

Ο πολιτικός ρεαλισμός επέβαλλε την αποδοχή της δωρεάς έτσι ώστε η Βίλα Ζωγράφου να περιέλθει σε ποσοστό 100% στον Δήμο Ζωγράφου.(τώρα είναι κατά το 50%)

Αλλά...

Έχουν όμως απόλυτο δίκιο τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση και το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου λέγοντας ότι η αποδοχή της δωρεάς σε πολιτικό επίπεδο συνιστά νομιμοποίηση του δανείου-αγοραπωλησίας με την οικογένεια Ζωγράφου.

Η δε πρότασή τους για απαλλοτρίωση της έκτασης από τον κρατικό προϋπολογισμό θεωρείται (και πιθανότατα είναι ) ανεδαφική και μη ρεαλιστική.

Στην πραγματικότητα το τεχνοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης δεν επιτρέπει την ύπαρξη της πολιτικής, γιατί μας αναγκάζει να συμβιβαστούμε με κάποιες οικονομοτεχνικές «λογικές», χωρίς να μας επιτρέπει άλλες εναλλακτικές επιλογές.

Η μόνη επιλογή είναι η διαχείριση και όχι η πολιτική. Αλλά όπως αναφέρει ο Νίκος Λυγερός «αν ο άνθρωπος δεν είναι το επίκεντρο τότε η πραγματικότητα του ρεαλισμού είναι ο θάνατος του μέλλοντος. Κι όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πια μέλλον έχουν χάσει την έννοια του παρόντος. Όποιος θέλει μόνο το παρόν είναι καταδικασμένος διότι δεν έχει μέλλον και αυτή είναι η πραγματικότητα του ρεαλισμού».

Διαλέγετε και παίρνετε ότι ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση σας καλύτερα.

Για το Zografou.Net
Θανάσης Δαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom