Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πέθανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης


Πλήρης ημερών,στα 86 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους ποινικολόγους, ο Α. Κατσαντώνης διετέλεσε καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ο τίτλος αυτός τον ακολουθούσε ως ένδειξη σεβασμού του νομικού κόσμου για την επιστημονική του κατάρτιση.
Αρθρογραφούσε επί σειρά ετών σε εφημερίδες, και οι αγορεύσεις του στις αίθουσες των δικαστηρίων θύμιζαν πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, καθώς έσπευδαν να τον ακούσουν πολλοί νεότεροι δικηγόροι.

Παθιαζόταν με κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει, σαν να είναι γι' αυτόν μοναδική, και ταυτιζόταν με τον άνθρωπο που υπεράσπιζε.

Συμμετείχε, τα τελευταία 30 χρόνια, σε μεγάλες δίκες, κυρίως από τη θέση του συνηγόρου. Διετέλεσε συνήγορος του Γεώργιου Πέτσου στο Ειδικό Δικαστήριο, πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος, υπήρξε συνήγορος του θύματος στην υπόθεση Βαγιωνή, στη δίκη της 17 Νοέμβρη του 2003 αλλά και παλιότερα στη δίκη με τα σάπια κρέατα ,υπόθεση Μπαλόπουλου.

Ηταν παντρεμένος και τις τελευταίες ημέρες ζητούσε από τους φίλους του να προσέχουν τη σύζυγό του όταν εκείνος φύγει από τη ζωή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πληροφορηθείς το θάνατο του διακεκριμένου ποινικολόγου Αλέξανδρου Κατσαντώνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια για την απώλεια του Αλέξανδρου Κατσαντώνη, διακεκριμένου νομικού και καθηγητή του Ποινικού Δικαίου.Ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης με τη βαθιά επιστημονική του κατάρτιση και με το πάθος που τον διέκρινε στην προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, τίμησε το λειτούργημα του πανεπιστημιακού δασκάλου αλλά και του μαχόμενου δικηγόρου και συνέβαλε στην πρόοδο του νομικού πολιτισμού της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom