Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Οι Ισπανοί πρωταθλητές Ευρώπης στο Eurο U 19 2012 - νίκησαν την Εθνική μας 1-0

Το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων κατέκτησαν οι Ισπανοί

Ελλάδα και Ισπανία στον αποψινό τελικό του Euro U 19 2012 έπαιξαν εκπληκτικό ποδόσφαιρο με τους Ισπανούς σαφώς καλύτερους να μας κερδίζουν και πάλι.
Και οι Ελληνες παίκτες όμως δεν κατέθεσαν τα όπλα και τους αξίζουν τα συγχαρητήρια μας για ό,τι πέτυχαν.

Η Ελληνική ομάδα αμύνονταν σθεναρά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα,με  όλες της τις δυνάμεις,για να αναχαιτίσει τις συνεχόμενες επιθέσεις των Ισπανών κι όποτε της δίνονταν η ευκαιρία έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση κυνηγώντας το όνειρο.

Οι Ισπανοί ήταν μια διαρκής απειλή για την εστία μας,μα εκεί υπήρχε ένας κέρβερος τερματοφύλακας.
Ετσι το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα παρά τις αμέτρητες φάσεις.
Στο 32' η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για την Ελλάδα,όταν ο Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κατίδης έπιασε την κεφαλιά κι η μπάλα πέρασε άουτ.Ξανά στο 37' ο Γιαννιώτας σέντραρε αλλά ο Διαμαντάκος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και τελείωσε με καταρρακτώδη βροχή και τους Ισπανούς να πολιορκούν ανελέητα την Ελληνική εστία αλλά να βρίσκουν απέναντί τους έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα,το Σωκράτη Διούδη και μια εξαιρετική αμυντική γραμμή.

Οι Ελληνες παίκτες συνέχιζαν την παραδειγματική άμυνα και περίμεναν υπομονετικά την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσουν στην αντεπίθεση.

Δυστυχώς στο 80' ο Ροντρίγκεθ βρέθηκε μόνος του στα πλάγια αριστερά και πλάσαρε έξυπνα στην αντίθετη γωνία γράφοντας το 1-0 για την Ισπανία.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό,που έδωσε το τρόπαιο στους Ισπανούς.

Για μια ακόμα φορά οι Ισπανοί βγήκαν νικητές στις μεταξύ μας αναμετρήσεις σε επίπεδα Ελπίδων και Νέων.Ομως συγχαρητήρια ανήκουν και στην Ελληνική ομάδα που έφτασε στον τελικό και πάλεψε ηρωικά μέχρι το τέλος.Αυτά τα παιδιά αν προσεχτούν και πάρουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους θα αφήσουν εποχή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων
Ισπανία: Αριθαμπαλάγα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Οσέντε, Καμπάνια, Σουσο(71'Σουάρεθ), Αλκαθέρ, Ροντρίγκεθ(90'Μπερνάτ), Χόνι, Όλιβερ Τόρες, Ζέραρντ Ντεουλοφέου (83' Χουανμί).

Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαϊδης, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος(84' Μπακασέτας), Διαμαντάκος(66' Λυκογιάννης), Κατίδης(89' Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom