Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο Καλούσης

Συνελήφθη νωρίτερα σήμερα και θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης,γνωστός από την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα και την καταδίκη του.
Η σύλληψη του,μαζί με άλλους δύο δικηγόρους,έγινε στο δικηγορικό του γραφείο μετά από μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Ο Ευάγγελος Καλούσης είχε συστήσει νομική εταιρεία

Για το θέμα της σύστασης της νομικής εταιρείας είχε υπάρξει αντίδραση στις αρχές του μήνα από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος ζητούσε άμεση εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να παύσει η λειτουργία της νομικής εταιρείας που έχει ιδρύσει Ευάγγελος Καλούσης. Επίσης είχε κατατεθεί και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον ΔΣΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση, ο ΔΣΑ με ιδιαίτερη έκπληξη έγινε τις τελευταίες ημέρες μάρτυρας «της έναρξης λειτουργίας συγκεκριμένης ιστοσελίδας προβολής μιας "νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα", όπως επί λέξει αναφέρεται στην εισαγωγή της, με την επωνυμία ''Kaloussis & Partners'' και έδρα την Αθήνα, μιας εταιρείας συμφερόντων αποπεμφθέντος από το δικαστικό σώμα πρώην δικαστικού λειτουργού, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου της 16.6.2005, λόγω προηγηθείσας καταδίκης αυτού για πλήθος αδικημάτων σχετικών με τη μέχρι τότε άσκηση των καθηκόντων του».

Ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι «η ίδρυση, λειτουργία και προβολή της εν λόγω εταιρείας από πρόσωπο στερούμενο της ιδιότητας του δικηγόρου, αποτελεί αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δηλαδή ενέργεια παράνομη, καθώς οι περιγραφόμενες στην εν λόγω ιστοσελίδα υπηρεσίες προσιδιάζουν μόνο στο δικηγορικό λειτούργημα».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, συνέχιζε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «η επιμέλεια των υποθέσεων των πολιτών όχι μόνον ενώπιον των δικαστηρίων αλλά και ενώπιον των διοικητικών αρχών, αποτελεί έργο που ανήκει αποκλειστικά στους δικηγόρους, δεδομένου ότι αυτοί - λόγω της ειδικής επιστημονικής και επαγγελματικής τους κατάρτισης - είναι ικανοί και κατάλληλοι προς πληρέστερη κατανόηση και ευστοχότερη διεξαγωγή των υποθέσεων ενώπιον των προαναφερθεισών αρχών».

Παράλληλα, ο κ. Αδαμόπουλος ζητούσε «να κινηθούν επειγόντως από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να παύσει στο μέλλον η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων, να τερματιστεί η λειτουργία όχι μόνον της εν λόγω ιστοσελίδας, αλλά και της ίδιας της ως άνω ''νομικής εταιρείας'' και να λάβει τέλος η παραπλάνηση των πολιτών και η θέση υπό διακινδύνευση του δικαιώματός τους για αποτελεσματική προσφυγή στη Δικαιοσύνη και ικανοποίηση των συμφερόντων τους».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα γιατι έξω ηταν αυτός??? εχω χάσει επισόδεια Δημήτρη μου, εχω μείνει στην πρώτη σύλληψη πριν απο χρόνια και νόμιζα οτι ηταν ακόμα στην ψειρού!

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλτατε τώρα που γύρισα σπίτι συμπλήρωσα το ρεπορτάζ!
Ο μάγκας είναι ελεύθερος και είχε φτιάξει εταιρεία,όπου παρείχε νομικές συμβουλές!
Λογικό ήταν να παρέμβει ο δικηγορικός σύλλογος.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ούτε εγώ τόξερα ότι ήταν έξω.
Θα μου πει κανείς :
Γιατί ξέρεις πολλούς απ' αυτούς που έχουν προσβάλλει και προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα να είναι μέσα;
Όχι βέβαια !

ΥΓ: Ακόμη καιο μακελάρης ο Ξηρός βγήκε...

Read more: Go to TOP and Bottom