Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κορύφωση του καύσωνα από σήμερα



Κορύφωση του καύσωνα από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, με υψηλές θερμοκρασίες στο σύνολο της χώρας και ασθενείς ανέμους. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, με την ατμόσφαιρα να δροσίζεται ελαφρά από το Σαββατοκύριακο στα βόρεια.

Αναλυτικά

Την Τετάρτη αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα τις απογευματινές ώρες, καθώς δεν αποκλείονται σύντομες μπόρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι βορειοδυτικοί και δεν θα ξεπερνούν τα 3-5 και τοπικά τα 6 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και τα 4 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα φτάσει σε μέγιστες τιμές, αγγίζοντας στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 42 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

• Βόρεια: 21 έως 39°C.
• Κεντρικά: 23 έως 42°C.
• Δυτικά: 22 έως 39°C.
• Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 24 έως 37°C.
• Κρήτη: 24 έως 37°C.
• Κυκλάδες: 24 έως 37°C.
• Πελοπόννησος: 23 έως 40°C.

Αθήνα

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί.

Θεσσαλονίκη

Καυτή θα είναι η ημέρα και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι στη πόλη θα είναι ασθενείς νοτιοανατολικοί όχι πάνω από τα 4 μποφόρ.

Επόμενες Ημέρες

Την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι ίδιες συνθήκες με ηλιοφάνεια στο σύνολο της χώρας και κάποιες αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα βόρεια ορεινά. Θα συνεχίσει να πνέει ένα ελαφρύ βοριαδάκι στο Αιγαίο μέχρι τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα, φτάνοντας τους 42 βαθμούς σε περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας και μέχρι τους 39 με 40 βαθμούς στα βόρεια, δυτικά αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.

Την Παρασκευή παροδικές νεφώσεις θα καλύπτουν τα ηπειρωτικά της χώρας, με πιθανότητα για ασθενείς σύντομες βροχές στη Θράκη. Στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια και ηρεμία στα πελάγη ανεβάζοντας και εδώ το θερμόμετρο στους 39 βαθμούς. Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει και πάλι τους 39 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και την Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς.

Πρόγνωση:
Ερμιόνη Κατιρτζόγλου
Φυσικός – Μετεωρολόγος, MSc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom