Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μπόχα Σκανδάλου στον Διαγωνισμό Ανάδειξης Εργολάβου Καθαριότητας του Θριάσιου Νοσοκομείου του Λοβερδιστάν


ΣΚΑΝΔΑΛΟ στη Δημόσια Υγεία!!! 
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης,πρόθεση ανάθεσης Μειοδοτικού Διαγωνισμού Καθαριότητας από το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», σε πλειοδότηδημιουργεί ζημία για το Δημόσιο που ανέρχεται σε 512.000 € (!!!).
ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!! 
Σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση και οι μισθοί όλων μας δέχονται καθημερινές περικοπές, σε ορισμένα Νοσοκομεία συνεχίζεται η σπατάλη πόρων, με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και τον ατομικό πλουτισμό και όχι το εθνικό συμφέρον.
Ενώ λοιπόν η προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων και δημόσιου χρήματος οφείλει να διατρέχει κάθε Έλληνα πολίτη, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΡΙΑΣΙΟ, αυτό δεν συμβαίνει αφού στον πρόσφατο Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την καθαριότητα των χώρων του Νοσοκομείου, ανάδοχος δεν αναδείχθηκε ο μειοδότης αλλά ο πλειοδότης!!!!
Ειδικότερα:
 Η ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑ εταιρεία κατά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών αναδείχθηκε μειοδότης προσφέροντας για το έργο 2.088.000 € συνολικά (πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ)
Η ΠΛΕΙΟΔΟΤΡΙΑ εταιρεία κατά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών αναδείχθηκε δεύτερος μειοδότης προσφέροντας για το έργο 2.418.000 € συνολικά (πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ).Κατά συνέπεια η οικονομική προσφορά της ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑΣ εταιρείας ήταν αρχικά κατά 13,7% ή κατά 330.000 € φθηνότερη από αυτή του δεύτερου μειοδότη.
Ωστόσο, εξαιτίας λανθασμένου (???) προτύπου της διακήρυξης, όπου δεν αναφέρονται συγκεκριμένες κρατήσεις υπέρ τρίτων και οι τρεις εταιρείες στις οικονομικές τους προσφορές είχαν υπολογίσει με διαφορετικό τρόπο τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αποκλίσεις.
Αντί όμως το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ για να διορθώσουν τις κρατήσεις τους (ΑΦΟΥ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΛΕΝΕ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ και όπως είχει το δικαίωμα και την ηθική υποχρέωση να πράξει στα πλαίσια μιας υποτιθέμενης χρηστής διοίκησης, καθώς πρόκειται για αντικειμενικά κοστολογικά στοιχεία) και να τις συνυπολογίσει στο τίμημα-προσφορα ΟΛΩΝ, η διοίκηση αυτή ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (!!!)  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑΣ, η οποία προσέφερε μακράν των άλλων, τη χαμηλότερη τιμή!!!!
Μετά την διόρθωση των κρατήσεων και λαμβάνοντας υπόψη ότι η Σύμβαση, θα παραταθεί για ένα (1) έτος ακόμη η ζημιά για το Δημόσιο θα είναι τουλάχιστον 512.000€.
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΟ ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ –ΑΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ- ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ;;;;
ΥΠΟΓΡΑΦΗ:
ΕΝΑΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ (πολύ ενημερωμένος λόγω θέσεως) ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ που βλέπει το μισθό του να περικόπτεται ενώ κάποιοι πλουτίζουν παράνομα.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ
από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom