Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κι άλλη έκρηξη ηφαιστείου,αυτή τη φορά στο Μεξικό (βίντεο)


Eξερράγη σήμερα το ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό,στις 6:37 το απόγευμα.Μια τεράστια στήλη στάχτης,που έφθασε σε ύψος τα τρία μίλια,κάλυψε τον ουρανό.

Οι αρχές Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού ανέφεραν ότι η τέφρα δεν είναι επικίνδυνη για τον πληθυσμό αλλά οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 12 χιλιόμετρα μακριά από το ηφαίστειο.

Το ηφαίστειο άρχισε να εκτινάσσει τέφρα αφού νωρίτερα σείονταν για αρκετά λεπτά με ένα σήμα τρόμου που το φάσμα του γινόταν όλο και μεγαλύτερο,σύμφωνα με μια έκθεση από το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Καταστροφών (Cenapred).

Ο Laura Gurza,Γενικός Συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι αρχικά οι άνεμοι οδηγούσαν  τη στάχτη προς την πόλη του Μεξικού που απέχει 60 χλμ από το σημείο της έκρηξης,στη συνέχεια όμως το φαινόμενο μετατοπίστηκε προς  την Πουέμπλα.

Σε μια συνέντευξη του ο κύριος  Gurza είπε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πτώσης τέφρας στην πρωτεύουσα της Πουέμπλα, και συνέστησε την προσοχή στο αποχετευτικό δίκτυο διότι πέφτοντας στο νερό στερεοποιείται και μπορούν να φράξουν οι αγωγοί.

Η Πολιτική Προστασία του Μεξικού παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom