Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μία περίεργη υπόθεση στην Χρυσή Ακτή της Πάρου



Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία στην εφημερίδα μας υπάρχει μία ανέγερση κατοικίας στη Χρυσή Ακτή σε περιοχή που έχει χαρακτηριστικά υγρότοπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ανάμεσα στο ξενοδοχείο «Ποσειδών» και την παραθαλάσσια καφετέρια «Blue» στην Χρυσή Ακτή τα νερά του χειμώνα βάλτωναν δημιουργώντας μια μεγάλη λίμνη που φιλοξενούσε τα αποδημητικά πτηνά.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της έκτασης, που ποτέ δεν καλλιεργήθηκε γιατί όπως λένε οι παλιότεροι, ήταν βάλτος, πέρασε από διάφορους ιδιοκτήτες. Αν και η έκταση αυτή ήταν αρκετά μεγάλη - για να δικαιολογεί πιθανόν την έκδοση οικοδομικής αδείας - ουδέποτε οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια οικοδόμησης.

«Πώς να οικοδομήσεις άλλωστε σε ένα βάλτο;» λένε κάτοικοι της περιοχής. Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τιμωρήθηκε με πρόστιμο γιατί περιέφραξε την περιοχή με μια χαμηλή μάντρα ενώ σε διπλανό οικόπεδο οι εργασίες ανέγερσης οικοδομής έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια.
Η λεκάνη της ιδιόκτητης αυτής έκτασης μπαζώθηκε συστηματικά και σηκώθηκε περίπου 1,5- 2 μέτρα φτάνοντας στο ύψος του αγροτικού δρόμου που δημιουργήθηκε.

Γι' αυτό το λόγο επιβλήθηκαν και πρόστιμα, αλλά ο χώρος δεν αποκαταστάθηκε. Η λίμνη έτσι περιορίστηκε σε μερικά στρέμματα όπου ακόμη και σήμερα βρίσκουν καταφύγιο τα πουλιά Πέρσι το καλοκαίρι, λίγο μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού που έκανε διακοπές στο ξενοδοχείο δίπλα στον υγρότοπο, τοποθετήθηκαν πινακίδες στο χώρο με την υπόμνηση «ιδιωτικός χώρος».

Οι φήμες από τότε οργίασαν για τον νέο ιδιοκτήτη της περιοχής. Έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια για τον πιθανό ιδιοκτήτη έως και για offshore εταιρεία ναυτιλιακής εταιρείας. 
Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom