Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας:ένοχοι Τζέκος,Κεντέρης,Θάνου!ζήτησε επίσης τη δίωξη των γιατρών του ΚΑΤ και των αυτοπτών μαρτύρων


«Καταπέλτης» ήταν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Γιώργου Πέτρου, για τους Κώστα Κεντέρη, Κατερίνα Θάνου και Χρήστο Τζέκο.

Ο κ. Πέτρου στη σημερινή συνεδρίαση στο Α’ Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ήταν κατηγορηματικός στο ότι δε συνέβη ποτέ το επίμαχο τροχαίο ατύχημα χαρακτηρίζοντάς το «σκηνοθετημένο» και «προμελετημένο» και πρότεινε την ενοχή των δύο ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, αλλά και του προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό ο προπονητής, «ο οποίος ήταν ως πατέρας στους αθλητές και ο ρόλος του στις αποφάσεις που ελάμβαναν ήταν κυριαρχικός».

Ένοχοι με το ελαφρυντικό της ψυχικής εξάρτησης που είχαν από τον Χρήστο Τζέκο πρότεινε να κηρυχθούν οι αθλητές Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου, θεωρώντας, ουσιαστικά, αβάσιμο τον ισχυρισμό τους, ότι είχαν πέσει θύματα τροχαίου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Τροχαία δεν βρήκε στοιχεία ατυχήματος ή άλλες ενδείξεις ότι όντως συνέβη κάποιο τροχαίο ατύχημα εκείνο το βράδυ στη Γλυφάδα: «Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι πήραν τη μηχανή για να εμφανιστούν πιο γρήγορα στον έλεγχο που τους ζητήθηκε να υπαχθούν. Και όμως διαπιστώθηκε ότι η μηχανή κινείτο με 20 χιλιόμετρα την ώρα. Πώς λένε ότι βιάζονταν; Υπάρχουν πολλά λογικά ανακόλουθα σε αυτήν την ιστορία» τόνισε ο κ. Πέτρου και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «το συμβάν ουδέποτε έλαβε χώρα. Όλα είναι ψευδή».

Ο κ. Πέτρος είπε, επίσης, πως από κανένα εύρημα δεν προέκυψαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η περιτραυματική αμνησία του Κώστα Κεντέρη, καθώς και το υπογλυκαιμικό σοκ της Κατερίνας Θάνου. Για τον λόγο αυτό, πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος ο γιατρός που έκανε την εισαγωγή των αθλητών στο ΚΑΤ και οι υπόλοιποι έξι συνάδελφοί του, για απλή συνέργεια στο αδίκημα αυτό, με το ελαφρυντικό, όμως, των μη ταπεινών αιτίων, αφού, όπως είπε, οδηγήθηκαν στις ενέργειές τους λόγω μη ταπεινών αιτίων, επειδή απέναντί τους είχαν δύο θρύλους του αθλητισμού.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για απαγορευμένες ουσίες (εφεδρίνη και ανδρογόνα στεροειδή), που βρέθηκαν σε αποθήκες του Χρήστου Τζέκου.

Όσον αφορά, τέλος, τους δύο αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου, ο κ. Πέτρου επεσήμανε ότι οι καταθέσεις τους έχουν πολλές αντιθέσεις και πρότεινε -επίσης- την ενοχή τους.

Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδούς κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος ενώ ο Τζέκος βαρύνεται και με παραβάσεις του νόμου περί απαγορευμένων ουσιών.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.
http://www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom