Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για το ντοπάρισμα Κύπριων αθλητών


Σημεία και τέρατα ακούστηκαν στην Επιτροπή Παιδείας της Κυπριακής Βουλής για το ντόπινγκ αθλητών κατά τη συζήτηση κυρωτικής σύμβασης για τις παράνομες ουσίες.
Στοιχεία-σοκ για κόλπα μεταγγίσεων αίματος πριν από αγώνες.

Ο κυρωτικός τροποποιητικός νόμος κατά του ντόπινγκ στο αθλητισμό απασχόλησε την επιτροπή Παιδείας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Κυπριακής αρχής αντι - ντόπινγκ γιατρός Μιχάλης Πέτρου, προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες που αφορούν Κυπρίους αθλητές.
-Ανέφερε ότι η χρήση απαγορευμένων φαρμάκων οδηγεί αθλητές σε νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου.
-Επίσης ανέφερε ότι στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης που διεξήχθησαν στην Κύπρο στο 2009, βρέθηκαν μόνο 3 ντοπαρισμένοι αθλητές και αυτοί ήταν Κύπριοι.
-Ντοπαρισμένοι μάλιστα εντοπίζονται και μαθητές οι οποίοι θέλουν να αυξάνουν τις επιδόσεις του στα διάφορα αθλήματα.
-Κύπρια αθλήτρια του στίβου σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, βρέθηκε ντοπαρισμένη με κτηνιατρικά φάρμακα.
- Άλλη καταγγελία αφορούσε εργαστήριο παρασκευής φαρμάκων αντι ντόπινγκ στην Κύπρο που εντοπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
-Όπως αναφέρθηκε Κύπρια αθλήτρια του στίβου έλαβε κτηνιατρικά φάρμακα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.
-Αναφέρθηκε επίσης ότι αθλητές αφαιρούν αίμα, το φυλάγουν σε ψυγεία και λίγες μέρες πριν από τον αγώνα το μεταγγίζουν στον εαυτό τους. Αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται η αιμοσφαιρίνη και το οξυγόνο στο αίμα τους και κατ επέκταση η απόδοσή τους στους αγώνες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης εξέφρασε την έντονη ανησυχία των μελών της επιτροπής για την επέκταση του φαινομένου του ντόπινγκ. Τα τελευταία 2 χρόνια ανέφερε, εντοπίστηκαν 15 ντοπαρισμένοι Κύπριοι αθλητές σε διάφορους αγώνες.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Αρχής αντι ντόπινγκ, προειδοποίησε ότι φάρμακα μη αδειούχα για χρήση από ανθρώπους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αθλητών, διότι μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο. Παραδέχθηκε ακόμη, ότι υπάρχουν ουσίες που δεν ανιχνεύονται, ούτε και είναι γνωστές, όμως τα δείγματα μπορούν να φυλαχθούν μέχρι και 8 χρόνια γι αυτό και αν κάποια στιγμή επαναληφθεί ο έλεγχος μπορεί μέχρι και να αναιρεθεί το μετάλλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom