Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Υπουργείο Ναυτιλίας και Ακτοπλόοι εμπαίζουν τους επιβάτες

Κωμωδία στο λιμάνι
Μετά από τη Δευτέρα 7/3 το πρωί που έγινε το τελευταίο δρομολόγιο πλοίου από Πειραιά για Πάρο (και Αντίπαρο) λόγω κακοκαιρίας και απαγορευτικού, επαγγελματίες, κάποια φορτηγά με εμπορεύματα, φοιτητές, φαντάροι που έχουν συγκεκριμένες ημέρες για να επισκεφθούν τα σπίτια τους και τους δικούς τους στα νησιά, ηλικιωμένοι και παιδιά που επισκέπτονται νοσοκομεία στην Αθήνα, επιθυμούσαν να επιστρέψουν στα νησιά μας.
Σήμερα (Τετάρτη 9/3) το πρωί στο λεκανοπέδιο Αττικής επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς ανέμους και από τις 12:00 η ηλιοφάνεια και ο καθαρός ουρανός είχαν επικρατήσει πλήρως.
Παρόμοιες συνθήκες επικράτησαν και στην Πάρο με περίπου 2 ώρες καθυστέρηση. Δηλαδή το ισχυρό μέτωπο του καιρού είχε περάσει και από το πρωί είχαν κοπάσει οι άνεμοι (8 μποφόρ) και γύρω στις δύο με τέσσερεις το μεσημέρι τα πάντα στην ατμόσφαιρα ήταν καθαρά και τα μποφόρ ήταν 7.
Η εταιρεία Blue Star ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο του Blue Star Naxos το οποίο θα αναχωρούσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 21:00 για τα νησιά των Κυκλάδων. Ειδοποιήθηκαν τα πρακτορεία της Αθήνας και των νησιών για να κόβουν εισιτήρια, ενώ το δρομολόγιο μπήκε από την εταιρεία στο ηλεκτρονικό σύστημα των τουριστικών πρακτορείων για να γίνονται κρατήσεις θέσεων.
Άνθρωποι που μένουν στα βόρεια προάστια της Αθήνας προετοιμάστηκαν να πάρουν τρένο ή λεωφορείο, να φτάσουν νωρίς στον Πειραιά για να αλλάξουν και τα εισιτήρια τους με καινούρια…
Και ξαφνικά, όλοι οι παραπάνω έμαθαν ότι το προγραμματισμένο δρομολόγιο, δεν θα αποπλεύσει, γιατί το απαγορευτικό ξαφνικά κρατήθηκε μέχρι και μετά τις εννιά το βράδυ.
- Εμείς ισχυριζόμαστε ότι δεν ισχύουν οι φήμες του λιμανιού που λένε ότι επειδή το δρομολόγιο δεν γέμισε, αποφασίστηκε να κρατηθεί το απαγορευτικό για να ακυρωθεί, προκειμένου η εταιρεία να τους στοιβάξει όλους μαζί στο πρωινό δρομολόγιο της Πέμπτης 10/3…
- Εμείς λέμε ότι το υπουργείο θαλασσίων υποθέσεων δεν κάνει ότι γούστα ζητήσουν για το πορτοφόλι τους οι ακτοπλόοι…
- Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι την οικονομική κρίση, όχι απλώς θα την πληρώσουμε σε χρήμα οι απλοί πολίτες, αλλά κυριολεκτικά θα μας «ξεσκίζει» ο οποιοσδήποτε οικονομικός παράγοντας γουστάρει και έχει βύσμα στις ορντίναντσες του πολιτικούς…
- Εμείς επίσης, πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός εφέτος θα πάρει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
http://parosantiparos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom