Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Το αντάρτικο της Λούκας Κατσέλη και η "μετάφραση" των δηλώσεών της από τον Πεταλωτή


Στα πρόθυρα νέας εσωκομματικής κρίσης βρέθηκε χθες η Κυβέρνηση, η προοπτική των πρόωρων εκλογών όμως απέτρεψε το Μέγαρο Μαξίμου από το να διαβεί τον Ρουβίκωνα, και να οδηγήσει στα άκρα τις σχέσεις του με τη Λούκα Κατσέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου έγιναν έξαλλοι όταν πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις  της Υπουργού Εργασίας, η οποία επέλεξε να περάσει και πάλι στο αντάρτικο απέναντι στην τρόικα, αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση των εκπροσώπων της να παρεμβαίνουν κατά ωμό τρόπο στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα, υπαγορεύοντας ουσιαστικά στην Κυβέρνηση πρωτοβουλίες και δράσεις.
Ταυτόχρονα όμως, η Λούκα Κατσέλη προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και στο θέμα της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι είναι βέβαιη μια τέτοια εξέλιξη, για τον απλούστατο λόγο ότι επιθυμούν… να τα ξεφορτωθούν μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού.
Οι δηλώσεις Κατσέλη εκτιμώνται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ως «διαβρωτικές» για τη διεθνή εικόνα της χώρας, εκπέμποντας λάθος μηνύματα, σε μια εποχή κατά την οποία ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το οικονομικό επιτελείο βρίσκονται στην τελική ευθεία της συμφωνίας με τους εταίρους μας, για την επίτευξη οριστικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα.
Επιπλέον, αυτό που σχολίαζαν με νόημα χθες από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, είναι το γεγονός ότι οι δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη δημιουργούν θέμα «εκεί που δεν υπάρχει», σε μια περίοδο μάλιστα κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ δείχνει να παίζει «χωρίς αντίπαλο», ενόψει των εκλογών.
Για παρερμηνεία των δηλώσεων Κατσέλη μιλά η κυβέρνηση
Σε παρερμηνεία των λεγομένων της, απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής την άποψη που φέρεται να εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ότι η Τρόικα κάνει πολλά για τα οποία δεν νομιμοποιείται και ότι ο θόρυβος που δημιουργείται κάθε φορά που έρχεται στη χώρα μας, λειτουργεί αποσταθεροποιητικά.

Ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι και ο ίδιος έχει μιλήσει με την κα. Κατσέλη και γι' αυτά τα θέματα και τόνισε ότι "η κα. Κατσέλη εξέφρασε κάποιες απόψεις σε συζητήσεις που μεταφέρθηκαν και μάλιστα με τον τρόπο που δεν αποδίδουν στην κα. Κατσέλη αυτά που σκεφτόταν και ήθελε να εκφράσει".

Σημείωσε δε πως, το ό,τι δημιουργείται θόρυβος, δεν οφείλεται στην έλευση της Τρόικας, η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διενεργεί ελέγχους για να υποβάλει τις εκθέσεις, αλλά από μια "καταστροφολογία και μια τρομοκράτηση των πάντων".

"Αυτό που είπε και εννοούσε η κα. Κατσέλη και είναι και πραγματικότητα, είναι πως είναι απαράδεκτο κάθε φορά με την έλευση της Τρόικας να υπάρχουν σενάρια που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και να δημιουργείται ένα κλίμα που δεν έχει με καμία αντιστοίχιση με το τι κάνει η Τρόικα εδώ" υπογράμμισε.

Σημείωσε δε πως το υπουργείο της κας. Κατσέλη έχει άμεση σχέση με τις λειτουργίες που ελέγχει η Τρόικα και πως "αν διαφωνούσε με την Τρόικα, δεν θα ήταν υπουργός και τέτοιου είδους απλουστεύσεις και γενικές θεωρήσεις ότι διαφωνεί με την Τρόικα αδικούν την ουσία".

Κληθείς να σχολιάσει το ό,τι "συνήθως παρανοούνται" τα λεγόμενα της κας. Κατσέλη και όχι άλλων υπουργών, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "μπορεί η κα. Κατσέλη να είναι πιο αυθόρμητη στις συζητήσεις της, όμως είναι γνωστό ότι έχει συγκεκριμένες απόψεις και είναι γνωστή η δουλειά που κάνει και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom