Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αύριο στο Σύνταγμα σιωπηλή διαμαρτυρία των συμβασιούχων όλης της Ελλάδας


ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,
ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/2/2011 ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/2/2011 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 Μ.Μ.,
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (STAGE, ΕΡΓΟΥ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ), ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Ν’ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΠ’ΑΥΤΗΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ:
"ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ".
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο μιά ερώτηση.
Εκτος απο την μονιμοποίηση τους τους ενδιαφέρει κατι άλλο για να τους συμπαρασταθούμε?
Την καλησπέρα μου φίλε μου

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλτατε κι αγαπητέ Θαλασσοκράτορα το κυριότερο που τους ενδιαφέρει είναι πρώτα η δουλειά τους και στη συνέχεια η μονιμότητα!Θα γνωρίζεις φαντάζομαι πως πρόκειται για άτομα που προσλαμβάνονταν με συμβάσεις συγκεκριμένου χρόνου και με τη λήξη τους "έφευγαν" αυτούς κι έπαιρναν άλλους.Πολλοί έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και σε πρώτο βαθμό έχουν δικαιωθεί αλλά η υπόθεση πάει στον Αρειο Πάγο!
Δεν ανακάλυψαν αυτοί το σύστημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου αλλά κάποιοι απ' αυτούς που 'χουν μόνιμα έδρανα στο κοινοβούλιο,ούτε φταίνε οι συγκεκριμένοι αν τα 'τρωγε ο Ακης ο Πάκης κι ο Λάκης!
Πιστεύω να συμφωνείς.
Να είσαι καλά και να περνάς συχνότερα,χάθηκες!
Καλό βράδυ!

Τηλέμαχος είπε...

Αγαπητέ Ζείδωρε γεια σου. Nαι στον αγώνα των εργαζομένων, όχι στους συντάκτες - προφανώς στους "συνδικαλιστές", επικεφαλής του συντονιστικού - της πρόσκλησης των συμβασιούχων σε "σιωπηλή διαμαρτυρία". Μόνο ενεργούμενα και τσανακογλείφτες της εκμεταλλεύτριας τάξης μπορούν να γράψουν όσα αναφέρονται στο κάλεσμα του συντονιστικού. Είναι τέτοια η πίεση των γεγονότων, που προκαλείται από την ολομέτωπη επίθεση των καπιταλιστών σε βάρος του λαού, που ταράζει σε τέτοιο βαθμό όλους αυτούς τους συμβιβασμένους, τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές, και αυτή η ταραχή τους, εμφανίζεται σε κάθε τους πράξη, σε κάθε τους λόγο. Θάχει δίκιο αν πει κανείς, μα πώς να ταιριάξουν τα αταίριαστα!! Πρόσεξε την αντιφατικότητά τους, πως εμφανίζεται μέσα σε δυο αράδες: Τη μια στιγμή λένε: «ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» και λίγο πιο κάτω, και μάλιστα με "βροντερό" σύνθημα. «ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ» Ας είναι. Αλλά για σκέψου αγαπητέ φίλε Ζείδωρε, να ζητείται από τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη, σε τελευταία ανάλυση, να εμπιστευθεί το μέλλον της, στην "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" ή όπως ομολογούν μέσα στη σύγχυσή τους, τη μη “ελεύθερη δικαιοσύνη”. Την αστική δικαιοσύνη. Να εμπιστευθούν, δηλαδή, τους νόμους της αστικής τάξης. Δηλαδή τα συμφέροντα των σφετεριστών του κοινωνικού πλούτου, που έχουν αναχθεί σε δίκαιο. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούν τους συμβασιούχους να είναι καλά παιδιά και να δεχτούν σιωπηλά ότι αποφασίσει η "ανεξάρτητη" ή η "μη ελεύθερη δικαιοσύνη". Στ’ αλήθεια σε ποιους απευθύνονται; Ποιους κοροϊδεύουν; Από πού αντλούν αυτό το θράσος; Λοιπόν. Ναι στον αγώνα των εργαζομένων. Αλλά για να έχει επιτυχία αυτός ο αγώνας, πρέπει να γίνει δικός τους αγώνας, αγώνας ταξικός, και για να γίνει αυτό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι, είναι να ανατρέψουν αυτές τις, σε βαθμό αηδίας, συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, και τα τσιράκια τους.
Φίλε Ζείδωρε σε χαιρετώ

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Τηλέμαχε καλημέρα!
Τα έχουμε πει πολλές φορές και για τους εργατοπατέρες και για τους εθνοπατέρες αλλά και για τη δικαιοσύνη(δες υπάρχει και ξεχωριστή ετικέτα στο μπλογκ)!
Η αντιφατικότητα που εντοπίζεις στο κείμενο είναι δικαιολογημένη διότι σε πρώτο βαθμό η δικαιοσύνη δικαίωσε τους συμβασιούχους αλλά στη συζήτηση που έγινε στον Αρειο Πάγο στο τέλος Ιανουαρίου η εισήγηση των αρεοπαγιτών συμπίπτει με την κυβερνητική άποψη.
Οπως καταλαβαίνεις όσο ανεβαίνει η βαθμίδα των δικαστών τόσο πιο πολύ συμπλέουν με την εξουσία!
Από κει και πέρα στο χέρι των συμβασιούχων είναι να μην καπελωθούν από τους καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές.
Να είσαι καλά!

Read more: Go to TOP and Bottom