Με υψωμένες γροθιές και σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» έφτασαν στο Σύνταγμα οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετέχουν στη 43η Μαραθώνια Πορείας κι ενώ νωρίτερα περνώντας από την Αμερικάνικη Πρεσβεία η ατμόσφαιρα δονήθηκε από τα δυνατά συνθήματα.
Στην πλατεία, όπου ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη συναυλία, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Στη συγκέντρωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας σε όλη την Ελλάδα περπάτησαν στους δρόμους της ειρήνης, στους δρόμους του αγώνα, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό τον βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην περιοχή, για να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ. Για να πάψει να πληρώνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του τους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τους πολέμους τους και τις οικονομικές επιπτώσεις από αυτούς τους πολέμους.
Βροντοφωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη: Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Κάτω τα χέρια από την Κούβα!»
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Στεφανάκης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενώ αυτή την ώρα στο βήμα της εκδήλωσης είναι ο Θανάσης Παφίλης, γγ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.
Ο δρόμος για την αληθινή διέξοδο από το σκοτάδι των πολέμων είναι στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης
«Καμία και κανένας δεν έχουν δώσει το ελεύθερο στην κυβέρνηση να μετατρέψει τη χώρα μας σε “πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι”! Να δρουν ασύδοτοι, να μη δίνουν λογαριασμό σε κανένα!», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, γγ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα, στον τερματισμό της 43ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης και του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιπολεμικού Διημέρου Δράσης της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα.
Ανέδειξε ότι «κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να σέρνει τη χώρα και τον λαό στη δίνη του πολέμου. Αληθινός πατριωτισμός είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι σ’ αυτές τις συνθήκες να σηκώνει ο λαός το μπόι του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή».
Παράλληλα ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι «Ο δρόμος της ειρήνης, που με αγώνα κρατήσαμε ανοικτό, ξαναγεμίζει με κόσμο και οδοιπόρους. Οι λαοί δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους κουβέντα! Η απεργία χιλιάδων λιμενεργατών από 7 χώρες σε πάνω από 20 λιμάνια με το σύνθημα “ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”, οι πόλεις σε όλο τον κόσμο που πλημμυρίζουν ενάντια στη γενοκτονία της Παλαιστίνης, οι νέοι άνθρωποι που με αυτοθυσία αψηφούν πανίσχυρους στρατούς και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους είναι η ελπίδα που δυναμώνει. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Ο δρόμος για την αληθινή διέξοδο από το σκοτάδι των πολέμων. Εδώ διαμορφώνονται σήμερα και οι προϋποθέσεις για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της εμπλοκής, στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου».
Παρατίθεται η ομιλία του Θ. Παφίλη:
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συνοδοιπόροι στους δρόμους της ειρήνης και των αγώνων του λαού μας.
Σας καλωσορίζουμε στον τερματισμό της 43ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης και του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιπολεμικού Διημέρου Δράσης της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα. Σφίγγουμε το χέρι στους χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, νέους και νέες που διαδηλώνουν σήμερα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη, τα Χανιά και τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, από το Άκτιο ως τη Μυτιλήνη.
Όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, που φύτεψαν τα τελευταία χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, βρέθηκαν σήμερα περικυκλωμένες από χιλιάδες λαού που απαιτούν να κλείσουν!
Να σταματήσει η πατρίδα μας να είναι ορμητήριο πολέμου και βάση ανεφοδιασμού των φονιάδων των λαών.
Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στις ληστρικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, στο ατελείωτο μακελειό, στο λουτρό αίματος της ανθρωπότητας για να ξαναμοιράσουν πετρελαιοπηγές, αγορές, δρόμους, αγωγούς, σφαίρες επιρροής, συμφέροντα και κέρδη αμύθητα.
Ο κόσμος φλέγεται από τις συγκρούσεις. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη. Για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών μας μπλέκει σε θανάσιμα γεωπολιτικά παιχνίδια, σε συμμαχίες με κράτη-δολοφόνους όπως με το Ισραήλ, σε γκανγκστερικές επιθέσεις απέναντι σε άλλους λαούς όπως η επίθεση ΗΠΑ – Ισραήλ στο Ιράν.
Καμία και κανένας δεν έχουν δώσει το ελεύθερο στην κυβέρνηση να μετατρέψει τη χώρα μας σε “πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι”! Να δρουν ασύδοτοι, να μη δίνουν λογαριασμό σε κανένα!
Όπως έγινε πριν λίγες μέρες σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, ανοιχτά της Κρήτης: Πειρατικό ρεσάλτο από τον ισραηλινό στρατό, απαγάγοντας και ξυλοφορτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους από τον στόλο αλληλεγγύης προς τη Γάζα σε προφανή συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές!
Όπως αποκαλύφθηκε προχθές ότι ουκρανικά drones φορτωμένα με 300 κιλά εκρηκτικά κόβουν βόλτες στις παραλίες μας στήνοντας καρτέρια θανάτου! Και από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη ακούσαμε να εκστομίζονται απίστευτες ανοησίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!
Κανένας άνθρωπος καλής θέλησης δεν πρέπει να ανεχτεί ή να σιωπήσει μπροστά στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα ξέφραγο αμπέλι για τους μακελάρηδες, τους στρατούς και τις υπηρεσίες τους.
Καμία και κανένας από όλους εμάς δεν θα συνηθίσουμε να βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση τη γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού στην Παλαιστίνη. Πάνω από 70.000 δολοφονημένοι, περισσότερα από 30.000 παιδιά σκοτωμένα. Και το έγκλημα αυτό συνεχίζεται!
Εδώ και τώρα να διακοπεί κάθε στρατιωτική πολιτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης όπως είναι η ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015.
Ο υπουργός Άμυνας πριν λίγες μέρες δήλωνε υπερήφανος επειδή η χώρα μας συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις έξω από τα σύνορά μας, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα μας.
Τις απαρίθμησε μάλιστα για να εμπεδώσουν όλοι τη “σταθερότητα” και την “ασφάλεια” που απολαμβάνει η χώρα! Δηλαδή τις αποστολές στη Σαουδική Αραβία με τους πανάκριβους πυραύλους “Patriot”, τους οποίους έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, για την προστασία των διυλιστηρίων της “ARAMCO”! Στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν σταλεί φρεγάτες αξίας δισεκατομμυρίων, που θα πληρώνουν τα εγγόνια μας, για την προστασία των ναύλων των εφοπλιστών! Τις ναυτικές επιχειρήσεις βόρεια της Λιβύης που κοστίζουν 500 εκατομμύρια ευρώ το μήνα στον ελληνικό λαό! Τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται σε χώρες των Βαλκανίων και όπου αλλού!
“Συνολικά διεξάγουμε, είτε μόνοι μας είτε με άλλους, 7 επιχειρήσεις έξω από τα σύνορά μας! Ουδέποτε στην Ιστορία του ο Ελληνισμός μπόρεσε να το κάνει αυτό, και είμαστε περήφανοι, είμαστε βαθιά περήφανοι γι’ αυτό”, αναφώνησε ο υπουργός!
Η δική μας πατρίδα, η Ελλάδα της συντριπτικής πλειοψηφίας, η πατρίδα του λαού μας πονάει το ίδιο όταν χάνει τα παιδιά της και όταν βλέπει τους άλλους λαούς να χάνουν τα δικά τους παιδιά.
Η δική μας πατρίδα είναι η πατρίδα της τιμής και της αξιοπρέπειας, την ειρήνης και της φιλίας των λαών, της αμοιβαίας συνεργασίας και προκοπής απαλλαγμένης από το μίσος των εκμεταλλευτών.
Η δική μας πατρίδα δεν έχει τίποτα κοινό με τα κοινωνικά παράσιτα, τους καπιταλιστικούς ομίλους που δεν διστάζουν να ματοκυλίσουν την ανθρωπότητα, να κάνουν ολοκαύτωμα τον πλανήτη για να κερδίσουν περισσότερα.
Η ιστορία του λαού μας είναι γεμάτη από τραγωδίες, ξεριζωμούς και πόνο ανείπωτο που δείχνουν πώς τελικά καταλήγουν τέτοιες “στιγμές υπερηφάνειας” για την τάξη των εχόντων και κατεχόντων, τα κόμματα και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους.
Η ελληνική αστική τάξη θέλει να κατοχυρώσει και να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερτικό από την ιμπεριαλιστική λεία στον κόσμο που φλέγεται για αυτό και η κυβέρνηση δηλώνει “παρούσα” και στρατιωτικά στα καυτά σημεία των συγκρούσεων. Οι ληστές στον πόλεμο δεν βλέπουν καταστροφή και όλεθρο, αλλά ευκαιρίες για κέρδη. Αυτός είναι ο “πατριωτισμός” τους!
Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να σέρνει τη χώρα και τον λαό στη δίνη του πολέμου.
Αληθινός πατριωτισμός είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι σ’ αυτές τις συνθήκες να σηκώνει ο λαός το μπόι του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή.
Γνήσιος πατριωτισμός είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη σε κάθε λαό που βρίσκεται στη δίνη του πολέμου, στους γείτονες λαούς που δίνουν κι αυτοί τον αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο.
Γνήσιος πατριωτισμός είναι να αγωνίζεται κανείς για την προκοπή και την ευτυχία του λαού και τα λεφτά που βγαίνουν από τη δουλειά των εκατομμυρίων βιοπαλαιστών να πηγαίνουν για τις ανάγκες του και όχι στις πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι στον αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός “το εξαιρετικά φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους σχεδόν 28 δισεκατομμυρίων ευρώ” που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης, με συμπράξεις με τα μονοπώλια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Ο λαός μας ήδη πληρώνει με οικονομική αιμορραγία. Αυτά τα δισ. μαζί με τα ακόμα περισσότερα που επιτάσσει η πολεμική φρενίτιδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, η αβάσταχτη φορολογία, η ακρίβεια που γονατίζει όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, το ξεκλήρισμα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τα ράντζα στα νοσοκομεία και τα σχολεία που δεν έχουν χρηματοδότηση. Πληρώνονται κάθε μέρα από μια ζωή αβίωτη χωρίς προοπτική και ένα εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για τα παιδιά μας.
Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Λογάριασαν όμως χωρίς εμάς!
Ο δρόμος της ειρήνης, που με αγώνα κρατήσαμε ανοικτό, ξαναγεμίζει με κόσμο και οδοιπόρους. Οι λαοί δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους κουβέντα! Η απεργία χιλιάδων λιμενεργατών από 7 χώρες σε πάνω από 20 λιμάνια με το σύνθημα “ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”, οι πόλεις σε όλο τον κόσμο που πλημμυρίζουν ενάντια στη γενοκτονία της Παλαιστίνης, οι νέοι άνθρωποι που με αυτοθυσία αψηφούν πανίσχυρους στρατούς και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους είναι η ελπίδα που δυναμώνει. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Ο δρόμος για την αληθινή διέξοδο από το σκοτάδι των πολέμων. Εδώ διαμορφώνονται σήμερα και οι προϋποθέσεις για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της εμπλοκής, στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου».
Ιστορική πορεία αγώνα και μνήμης που εμπνέει τον λαό και τη νεολαία στο δρόμο της ειρήνης και της αντίστασης
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Στεφανάκης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία χαιρετίζουν και στηρίζουν τη σημερινή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, την αντιπολεμική συναυλία που ακολουθεί. Πρόκειται για μια ιστορική πορεία αγώνα και μνήμης, που συνεχίζει να εμπνέει τον λαό και τη νεολαία στον δρόμο της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της αντίστασης απέναντι στους πολέμους και την εκμετάλλευση. Στο δρόμο που χάραξαν χιλιάδες αγωνιστές, ενάντια στην βαρβαρότητα όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης που έγινε ο άνθρωπος σύμβολο του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα.
Η φετινή πορεία πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι πολεμικές συγκρούσεις και οι ανταγωνισμοί δυναμώνουν και αυτοί που πληρώνουν βαρύ τίμημα είναι οι λαοί, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του πολέμου για τα συμφέροντα των ισχυρών.
Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των λαών που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, την προσφυγιά, την κατοχή και την φτώχεια. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις πολεμικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες διότι έχει μπλέξει τη χώρα μας, στους ανταγωνισμούς για την μοιρασιά των ενεργειακών πηγών, τον έλεγχο των εμπορικών δρόμων, στους πολεμικούς σχεδιασμούς, με τις βάσεις των ΗΠΑ, τις φρεγάτες και τις συστοιχίες Patriot. Αυτή η επιλογή είναι που καθιστά τη χώρα στόχο αντιποίνων, είναι η αιτία που γεννά την άγρια φοροληστεία, την ακρίβεια, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.
Ο αγώνας των εργαζομένων και των σωματείων τους για ειρήνη είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα ενάντια με τις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο, για εργασιακά δικαιώματα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για γενναία χρηματοδότηση για να έχουμε σύγχρονα νοσοκομεία πλήρη και στελεχωμένα, για σχολεία που θα μορφώνουν και δεν θα δημιουργούν ασφυξία στα παιδιά μας. Για ένα κόσμο που θα μας εμπνέει για ζωή και όχι για θάνατο. Για πραγματική δημοκρατία των πολλών, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρεπή ζωή, με τους λαούς κυρίαρχοι στους τόπους τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας, ανεξάρτητα την εθνικότητα, το χρώμα του δέρματος, την γλώσσα που μιλάμε. Κοινός μας αντίπαλος είναι οι πολιτικές που γεννούν πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση και προσφυγιά. Από τη σημερινή συγκέντρωση τα συνδικάτα στέλνουμε μήνυμα αγώνα και ελπίδας. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με ειρήνη, δουλειά και αξιοπρέπεια για όλους».
Οταν αγωνιζόμαστε για την υπόθεση της Ειρήνης δεν θα βρεθούμε ποτέ στη λάθος πλευρά της ιστορίας
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Τάσος Κωστέας εκ μέρους της Παγκύπριας Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος τόνισε:
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες στο δίκαιο αγώνα για την Ειρήνη, σας αποστέλλουμε τους θερμούς χαιρετισμούς του ΠΣΕ και αντικρίζουμε με δέος, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη την ιστορία σας. Οι αγώνες σας είναι ταυτισμένοι με τους δικούς μας αγώνες και το δράμα της Κύπρου.
Για εμάς, το ελληνικό κίνημα ειρήνης αποτελεί ένα δοκιμασμένο πιστό σύντροφο με τον οποίο μας δένουν κοινά οράματα και στόχοι. Όταν το ελληνικό παρακράτος επεξεργαζόταν το πραξικόπημα και τη διχοτόμηση, στο κίνημα σας η δημοκρατική Κύπρος βρήκε ειλικρινείς και συνεπείς συμμάχους.
Φίλες και φίλοι της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σας ευχαριστούμε. Σήμερα, διακόσια χιλιόμετρα από τα παράλια της Λάρνακας, διενεργείται από το Ισραήλ η χειρότερη γενοκτονία του 21ου αιώνα. Την ίδια στιγμή οι βάσεις στην περιοχή μας γίνονται ορμητήρια αλλά και στόχοι πολεμικών επιχειρήσεων. Οι συστηματικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, από την Ουκρανία μέχρι το Ιράν και η επιβολή της λογικής του δικαίου του ισχυρού μας προκαλούν τρόμο.
Η βαρβαρότητα της ισχύος δεν μπορεί, με κανένα τρόπο, να υποκαταστήσει τις διεθνείς συμφωνίες για ειρήνη και ασφάλεια, όσο μεγάλες κι αν είναι κάποτε οι δυσκολίες στην εφαρμογή τους.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο λαός της Κούβας συνθλίβεται κάτω από το απάνθρωπο και βάρβαρο εμπάργκο των ΗΠΑ. Δεν κλείνουμε τα μάτια σ’ αυτά τα εγκλήματα και αγωνιζόμαστε με ενωμένες δυνάμεις για ένα δικαιότερο και καλύτερο μέλλον.
Γνωρίζουμε καλύτερα από όλους, πως όταν αγωνιζόμαστε για την υπόθεση της Ειρήνης δεν θα βρεθούμε ποτέ στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Δεν κλείνουμε τα μάτια και αγωνιζόμαστε κατά της στρατιωτικοποίησης και των εξοπλισμών, που αποσπούν τεράστια κονδύλια από τους τομείς της υγείας, της παιδείας και των εργασιακών δικαιωμάτων για τα συμφέροντα των πολεμικών βιομηχανιών.
Η πολεμική λογική υποθάλπει τη διαφθορά και υποσκάπτει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αγωνιζόμαστε όπως κατά του φασισμού και του εθνικισμού που οδηγούν τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου στην Άβυσσο. Κάθε φωνή υπέρ της ειρήνης, είναι δέκα βήματα μπροστά στο δρόμο της προόδου. Και αυτές τις φωνές εμείς έχουμε υποχρέωση να τις ενώσουμε και να μην αφήσουμε καμία να πέσει χάμω – καμιά φωνή να μην πάει χαμένη.
Κτίζουμε ένα παλλαϊκό δημοκρατικό μέτωπο για την Ειρήνη και καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις – τον κάθε ένα και την κάθε μια – να συμμετάσχουν σε αυτό. Είναι η καλύτερη κληρονομιά που μπορούμε να αφήσουμε στη νέα γενιά.
Και αυτή τη φορά θα τους σταματήσουμε – δεν θα τους περάσει. Είμαστε πολλοί, και οι εχθροί της ειρήνης είναι οι λίγοι αλλά αδίστακτοι. Και αυτή η μεγαλειώδης πορεία, στα βήματα του μεγάλου ειρηνιστή Γρήγορη Λαμπράκη, είναι η απόδειξη ότι τα κινήματα μας, είναι αυτά που γυρίζουν τον ήλιο της Δικαιοσύνης μπροστά. Καλό δρόμο, καλούς αγώνες και καλές νίκες!».
Πηγή: 902.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου