Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ: Μεγάλη πορεία για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού (φωτο & βίντεο)


Με συνθήματα όπως Συλλογικές συμβάσεις, με αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών», «Οχτάωρο, Ασφάλιση, σύνταξη, Υγεία, δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία» ξεκίνησε η μεγάλη πορεία μετά τη συγκέντρωση των Συνδικάτων στη πλ. ΧΑΝΘ.

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται με τα μηχανάκια τους οι διανομείς, ενώ αμέσως μετά οι διαδηλωτές κρατούν μια μεγάλη σημαία της Παλαιστίνης.

Ακολουθούν τα μπλοκ των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, των εργατικών Συνδικάτων, των Σωματείων αυτοαπασχολουμένων, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των γυναικών, των πλημμυροπαθών της Θεσσαλία κ.α.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

«Όλοι μαζί διατρανώνουμε το αίτημά μας και τους λέμε: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη και για τη ΛΑΡΚΟ και για όλη την εργατική τάξη» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας μιλώντας στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

«Είμαστε περήφανοι που ακουμπήσαμε πάνω σας σχεδόν 5 χρόνια και όλο αυτό μας έδωσε το μπόι να κοιτάμε κατάματα τις κυβερνήσεις, τα κόμματα τους, τους εργοδότες, την ΕΕ» σημείωσε και πρόσθεσε: «Μας χτυπήσανε αλλά εμείς τους λέμε θα συνεχίσουμε. Η ταξική πάλη συνεχίζεται».

Ο Π. Πολίτης τόνισε: «Για ένα ορκιζόμαστε: Τα ΛΑΡΚΟχώρια θα τα κρατήσουμε ανοιχτά και θα έρθουν μέρες που η εργατική τάξη θα καπνίσει, όχι μόνο την τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, αλλά όλες τις φάμπρικες προς όφελος της».

Δυναμικό «παρών» δίνουν και οι διανομείς οι οποίοι πραγματοποίησαν μοτοπορεία.

Στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη ΔΕΘ μίλησε ο Μανώλης Μανώλης, γραμματέας του Σωματείου Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, τονίζοντας πως «οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, από τον κλάδο της Υγείας, μέχρι τον Τουρισμό, εμποροϋπάλληλοι, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και εμείς οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής βρισκόμαστε στους δρόμους και παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας».

«Δεν μπορούν να συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν. Υπάρχουν πολιτικές που δημιουργούν τα προβλήματα που ζούμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτές τις πολιτικές θέλουμε να τσακίσουμε στους δρόμους του αγώνα. Εκεί που φαίνεται στην πράξη η μεγάλη δύναμη που έχουμε. Το μάθαμε πλέον…Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα, στη διεκδίκηση, στην αλληλεγγύη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία των εργατών της ΛΑΡΚΟ «που έφτασαν μέχρι εδώ σήμερα κουβαλώντας τον αγώνα τους. Έναν αγώνα για τη ζωή και την επιβίωσή τους. Για να μείνουν νοικοκύρηδες στα χωριά τους. Να μπορούν με τον ιδρώτα της δουλειάς τους να ζήσουν τις οικογένειές τους. Που δεν λυγίζουν, δεν υποχωρούν και δεν συμβιβάζονται με κούφιες υποσχέσεις. Ένας αγώνας που μας γεμίζει ελπίδα. Αδέρφια μας, είμαστε στο πλευρό σας. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να σφίξουμε τα χέρια της αλληλεγγύης και να υψώσουμε τις γροθιές του αγώνα».

https://www.imerodromos.gr/ & https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom