Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Τραγωδία στην Τουρκία: Η ομολογία που «καίει» τον θείο της 8χρονης Ναρίν Γκουράν - «Μου έδωσε τη σορό σε σάκο» (φωτο)


Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση της μικρής Ναρίν Γκιουράν στην Τουρκία, καθώς το άψυχο σώμα της βρέθηκε 19 ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Η είδηση σόκαρε την κοινή γνώμη, ενώ συνεχίζονται οι ανακρίσεις 24 υπόπτων, μεταξύ αυτών και μέλη της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει η εφημερίδα Sabah, ένας από τους υπόπτους ομολόγησε ότι μετέφερε το σώμα της Ναρίν σε σακί, έπειτα από εντολή του θείου της. Ο ύποπτος ανέφερε πως ο κοινοτάρχης, ο οποίος ήταν θείος της μικρής, του έδωσε το σώμα σε σακί, το οποίο εκείνος μετέφερε σε ένα ρυάκι.

«Ο επικεφαλής (θείος της Ναρίν) μου έδωσε το πτώμα σε ένα σάκο. Πήρα τον σάκο και το πήγα στο ρέμα» κατέθεσε.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ, Μουράτ Ζορλούογλου, το πτώμα της 8χρονης Ναρίν Γκουράν βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, σε ποτάμι που απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της.

Πηγή: Sabah

Μετά την παραπάνω ομολογία η έρευνα πήρε νέα τροπή, ενώ αποκαλύφθηκε επίσης πως κατά τη διάρκεια της νεκροψίας συλλέχθηκαν 91 δείγματα από το σώμα της Ναρίν, το οποίο βρέθηκε με αποκομμένο το αριστερό της πόδι στο γόνατο. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Κωνσταντινούπολης για περαιτέρω ανάλυση.

Η ταφή της μικρής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ταβσάντεπε, όπου η σορός της μεταφέρθηκε από τον αδελφό και συγγενείς της. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας της, καθώς φίλοι και συγγενείς θρηνούσαν τη μικρή Ναρίν, η οποία ενταφιάστηκε στο οικογενειακό νεκροταφείο με κουρδικά μοιρολόγια.

Πηγή: Sabah

Οι ανακρίσεις των 24 υπόπτων συνεχίζονται από ειδική ομάδα της χωροφυλακής, με τη συνεργασία εισαγγελικών αρχών και ιατροδικαστών από τα Ινστιτούτα Ιατροδικαστικής του Ντιγιαρμπακίρ και της Κωνσταντινούπολης. Η ακριβή αιτία θανάτου της Ναρίν αναμένεται να καθοριστεί εντός 10 ημερών.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα νωρίτερα, οι δύο γονείς και ο μεγαλύτερος αδερφός της Ναρίν περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV. Ο θείος της Ναρίν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά από «ισχυρές υποψίες» για «δολοφονία» και «στέρηση της ελευθερίας» σε βάρος του.

Πηγή: Sabah

«Η θλιβερή είδηση για τη Ναρίν, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα, μας πλήγωσε όλους βαθιά», αντέδρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

«Η Ναρίν δολοφονήθηκε με οργανωμένο τρόπο. Οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή, που μας θλίβει όλους, πρέπει να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον ενός αμερόληπτου και ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος», δήλωσε το φιλοκουρδικό κόμμα Dem με μήνυμά του στo X.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom