Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Πάθος, μίσος και πολλά λεφτά - Η μοιραία σχέση του δολοφόνου με την οικογένεια Καρνέση (φωτο & βίντεο)


Το πλήρες προφίλ του 76χρονου Αρη, του ανθρώπου που επί τέσσερις δεκαετίες βρισκόταν κοντά στα μέλη της οικογένειας Καρνέση, αλλά και το ψηφιδωτό των σχέσεών του με καθένα από αυτά χωριστά επιχειρούν να συνθέσουν οι αστυνομικοί για να απαντήσουν στο βασανιστικό ερώτημα ποιο ήταν το κίνητρο του ανθρώπου που το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στράφηκε με δολοφονική μανία κατά των ευεργετών του και έβαλε τέλος και στη δική του ζωή.

Oλες οι κινήσεις που έκανε το μοιραίο πρωί ο 76χρονος Αιγύπτιος δείχνουν έναν άνθρωπο αποφασισμένο. Πήγε οπλισμένος, είχε έναν τελευταίο διάλογο που κατέληξε σε καβγά με τη Μαρία Καρνέση, το ένα από τα τρία θύματά του, και μετά έσπειρε τον θάνατο.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο από τους αστυνομικούς είναι πως ο βασικός στόχος του δράστη ήταν η Μαρία Καρνέση, για την οποία ο Αιγύπτιος πίστευε ότι προσπαθούσε να τον πετάξει έξω από το σπίτι του. Αυτό άλλωστε καταθέτουν οι μάρτυρες ότι φώναζε εντός της εταιρείας πριν από το μακελειό. Για την Αστυνομία, μάλιστα, η στόχευση του δράστη στη Μαρία Καρνέση είναι κομβικό στοιχείο της υπόθεσης και εκτιμούν ότι η απάντηση στο ερώτημα γιατί είχε μένος απέναντί της ίσως φωτίσει την υπόθεση.

Ο Αρης -που είχε βαπτιστεί χριστιανός με νονά τη μητέρα των αδελφών Καρνέση, άλλο ένα στοιχείο το οποίο δείχνει την οικογενειακή σχέση που είχε αποκτήσει μαζί τους- παρά την απόλυσή του από την εταιρεία European Product Carriers τον Μάρτιο του 2023, εξακολουθούσε να διατηρεί επαφές με τα μέλη της οικογένειας. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που ήρθαν στο φως στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο 76χρονος πολλές φορές ταξίδευε από τους Πεταλιούς στην Αθήνα φέρνοντας διάφορα πεσκέσια για τις δύο αδελφές, διατηρώντας φιλικές κοινωνικές σχέσεις μαζί τους, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες στο παρελθόν είχε βρεθεί με τα θύματά του, μέλη της οικογένειας Καρνέση, και σε διακοπές.
Mαρία Καρνέση

                                                              Aντώνης Βλασσάκης

Hλίας Κουκουλάρης

Ολα τα στοιχεία που έχουν προκύψει δείχνουν ότι ο Αιγύπτιος μπορεί να είχε προσληφθεί αρχικά ως υπάλληλος-επιστάτης, αλλά στην πορεία των χρόνων εξελίχθηκε σε άνθρωπο της οικογένειας, σε βαθμό που είχε οριστεί ως μέλος στα διοικητικά συμβούλια ναυτιλιακών εταιρειών, πρόσωπο που μέσω λογαριασμών στο όνομά του, εντός και εκτός Ελλάδας, διακινούνταν χρηματικά ποσά που ζαλίζουν, που εμφανιζόταν καλοντυμένος μεταξύ των καλεσμένων σε τελετές καθέλκυσης πλοίων της οικογένειας Καρνέση.

Λίγες ώρες μετά το τριπλό φονικό και όταν άρχισαν να αναδεικνύονται στοιχεία από τις ενδοοικογενειακές διαμάχες των Καρνέσηδων, με δήλωσή του ο καπετάν Σπύρος Καρνέσης έσπευσε να τονίσει ότι οι πράξεις του Αρη δεν σχετίζονταν με αυτές τις διαμάχες. Σε μια προσπάθεια να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν ανακύψει και παραμένουν αναπάντητα έως αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του 76χρονου με την ελπίδα να προκύψουν στοιχεία ικανά να καταδείξουν το κίνητρό του.

Παράλληλα, οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ήταν ο κύκλος του και να εντοπίσουν τα άτομα που αποτελούσαν το στενό κοινωνικό του περιβάλλον ώστε από την εξέτασή τους να μάθουν τι καταλόγιζε στη Μαρία Καρνέση. Οπως εκτιμούν βασίμως, πλέον, το κίνητρο του Αιγύπτιου δεν ήταν οικονομικό - οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, άλλωστε, δείχνουν έναν εύπορο άνθρωπο.
Η Μαρία Καρνέση, αδελφή της γυναίκας του Αντώνη Βλασάκη

Μετά την κηδεία της Μαρίας Καρνέση και του Αντώνη Βλασσάκη που έγινε την Παρασκευή, οι αστυνομικοί που έδωσαν τον δέοντα χρόνο στη Δέσποινα Καρνέση για να συνέλθει από το σοκ και να αποχαιρετήσει την αδελφή και τον σύζυγό της, περιμένουν πλέον τη δική της μαρτυρία καθώς θεωρούν πως η κατάθεσή της θα παίξει καταλυτικό ρόλο και ίσως είναι η μόνη που θα μπορούσε να φωτίσει τις σκοτεινές πλευρές της τραγωδίας. Η κατάθεσή της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την κλείδωσε στο γραφείο

Ωστόσο, σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων για τα όσα τραγικά συνέβησαν στους χώρους της εταιρείας από τη στιγμή που ο δολοφόνος και αυτόχειρας πέρασε το κατώφλι με την καραμπίνα στο σακίδιό του.

Από τις καταθέσεις προκύπτουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι βασικός στόχος του δράστη ήταν η Μαρία Καρνέση και η πεποίθησή του πως θέλει να τον πετάξει έξω από το σπίτι του. Το δεύτερο ότι ο 76χρονος ήθελε κατά κάποιον τρόπο να θέσει εκτός όσων θα ακολουθούσαν την αδερφή της Μαρίας, Δέσποινα, καθώς ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να τη σκοτώσει, επέλεξε να την κλειδώσει στο γραφείο της χωρίς να την πειράξει και να αναζητήσει στη συνέχεια την αδελφή της.

Καθηλωτική για το σκηνικό του τρόμου που εκτυλίχθηκε στη ναυτιλιακή εταιρεία το πρωί της περασμένης Δευτέρας είναι η κατάθεση εργαζομένου, ο οποίος περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν μπροστά όταν ο 76χρονος σκότωσε τη Μαρία Καρνέση και αναφέρθηκε στις τελευταίες της στιγμές.
Aστυνομικοί και ασθενοφόρα έξω από το κτίριο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία με την τριπλή δολοφονία

«Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Αρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι;”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί και τότε πλησίασε ο Aρης. Επειδή ήμουν κι εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει και άλλος κόσμος. Τότε είδα τον Aρη να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα “μπαμ”. Ο Aρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε τραυματισμένη να καθίσει σε μία καρέκλα. Εγώ αμέσως σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον πρώτο όροφο». Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση ενός ακόμη εργαζόμενου στη ναυτιλιακή, ο οποίος εκείνη τη μέρα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη στο υπόγειο γκαράζ λίγο πριν από το μακελειό.

Ο 76χρονος του είπε ότι εκείνη τη μέρα θα τελείωναν όλα και ότι θα ξεκαθάριζε τα πράγματα.

«Oταν ήρθε τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε γιατί είχα καιρό να τον δω. Αυτός μου είπε ότι χάρηκε που με είδε και πως έμαθε ότι η κόρη μου πέρασε στην Ιατρική. Εγώ τότε τον ρώτησα πώς και ήρθε στην εταιρεία αφού δεν είχε λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και ότι του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο».

«Πήγα να τον ηρεμήσω»

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο 76χρονος ανέβηκε στους πάνω ορόφους, πήγε στο γραφείο της Δέσποινας Καρνέση και την κλείδωσε σε αυτό, προσθέτοντας πως λίγο αργότερα τον πλησίασε με στόχο να τον ηρεμήσει για να μην κάνει κάποιο κακό.

Το χρονικό του μακελειού στη Γλυφάδα - Tι κατέθεσαν εργαζόμενοι μάρτυρες - Ποιος ήταν ο 76χρονος

«Εγώ είχα δει νωρίτερα ότι ο Αρης είχε πάει στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας, και την κλείδωσε μέσα στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον 2ο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες. Τότε ο Αρης κινήθηκε προς το γραφείο της Μαρίας Καρνέση κι εγώ τον πλησίασα με σκοπό να τον ηρεμήσω μην κάνει κανένα κακό. Οταν έφτασε στο γραφείο της Καρνέση, ο Αρης τής είπε ότι ήθελε να μιλήσουν και αυτή επειδή μιλούσε στο τηλέφωνο του είπε ότι δεν μπορούσε και να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου. 

Ο Αρης συνέχισε στον διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σήκωσε το αριστερό του χέρι και είδα ότι κράταγε ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: “Φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι”».

Αυτές οι μαρτυρίες οδήγησαν αρχικά την Αστυνομία στην εκτίμηση ότι κίνητρο του 76χρονου θα μπορούσε να ήταν έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί στη Γλυφάδα. Ωστόσο, με ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο σπίτι δεν ήταν δικό της περιουσιακό στοιχείο για να το παραχωρήσει. Οπως διαπιστώθηκε, ανήκει στον κ. Σπύρο Καρνέση, ενώ δεν έμενε κανείς εκεί εδώ και καιρό.

Σε αυτή τη βάση, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο με τη λέξη «σπίτι» ο Αιγύπτιος να εννοούσε την οικογένεια Καρνέση - θα τελείωνε δηλαδή αυτούς που ήθελαν να τον διώξουν από την οικογένεια. Και εδώ, με βάση αυτή την εκτίμηση, οι αστυνομικοί επανεξετάζουν τις σχέσεις ανάμεσα στα τρία αδέλφια Καρνέση, ρίχνοντας βάρος στο γεγονός ότι στη διαμάχη τους ο 76χρονος φέρεται να είχε ταχθεί στο πλευρό του Σπύρου Καρνέση και όχι των δύο αδελφών.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom