Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Βραδιά πολλών αστέρων ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτ/νίας «Αξέχαστες Πατρίδες» (φωτο & βίντεο)


Με μεγάλη επιτυχία επισφραγίστηκε για ακόμα μια φορά ο ετήσιος χορός και η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτ/νίας «Αξέχαστες Πατρίδες» το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο κοσμικό κέντρο «Έπαυλη» στο Δαφνί Χαϊδαρίου.

Μετά από το καλωσόρισμα της Σοφίας Γεωργιάδου, η οποία παρουσίασε την εκδήλωση, ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου του συλλόγου κ. Θεοφάνη Κοντοχρήστου, ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε τις ευχές του για μια ειρηνική χρονιά με υγεία, ευημερία, αλληλεγγύη και ευλογία Θεού.

Ακολούθησε η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας παρουσία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, όπου έδωσαν τις ευχές και το χαιρετισμό τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Στη συνέχεια όλος ο κόσμος απόλαυσε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα, του οποίου χοροδιδάσκαλος είναι ο Γιώργος Κωνστάντης. Τους χορευτές συνόδευσε με τη λύρα ο Μωυσής Μωυσιάδης και με το νταούλι ο Ορφέας Κοσμίδης.

Η βραδιά κύλισε γεμάτη ποντιακές και λαϊκές μελωδίες. Το τοξάρι της λύρας παρέσυρε τον κόσμο και τον οδήγησε στην πίστα, όπου χόρευαν «ους τα πετεινολάλια» (μέχρι τα ξημερώματα). Στο ποντιακό μουσικό πρόγραμμα ήταν: ο Μπάμπης Καστρινόπουλος στο τραγούδι, ο Μωυσής Μωυσιάδης στη λύρα και το τραγούδι, ο Λευτέρης Καμενίδης στη λύρα, ο Ορφέας Κοσμίδης στο νταούλι και ο Κώστας Φουλίδης στα πλήκτρα. Ωστόσο δεν έλειψε το λαϊκό πρόγραμμα, το οποίο ανέλαβε με το τραγούδι του, ο εξαιρετικός φίλος του συλλόγου μας Γιώργος Τσαπάς, ο κ. Κοντοπάνος στο μπουζούκι και ο κ. Βαγιανός στα πλήκτρα.

Με κέφι, χορό και διάχυτη χαρά απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι τη βραδιά στην κατάμεστη αίθουσα.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους: ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης - Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο κ. Χρήστος Δημόπουλος - Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε., η κα Αθηνά Σωτηριάδου - Γ. Γραμματέας της Π.Ο.Ε., ο κ. Κώστας Καραγκούνης - Βουλευτής Αιτ/νίας της ΝΔ, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης - Βουλευτής Αιτ/νίας της ΝΔ, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου - Βουλευτής Δυτ. Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, η κα Μαρία Αθανασίου - Βουλευτής Β2 Δυτ. Αθήνας της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου - Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κ. Νίκος Γρέντζελος - Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος - Δήμαρχος Δήμου Αιγάλεω, ο κ. Χρήστος Μακαρατζής - Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης - Δήμαρχος Δήμου Περιστερίου, ο κ. Αθανάσιος Τορουνίδης - Δήμαρχος Δήμου Αμφιλοχίας, ο κ. Δημήτρης Φούκας -Αντιδήμαρχος Δήμου Αμφιλοχίας, ο κ. Αναστάσιος Αποστολάκης -Πρόεδρος Κοινότητας Μπαμπαλιού, ο κ. Δημήτρης Κουτσάφτης -Υποστράτηγος Στρατού, ο κ. Ηλίας Μάνδρος - Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, ο κ. Μπάμπης Καραθάνος - πολιτευτής ΝΔ, ο κ. Γιάννης Μουρτσιάπης - πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημήτρης Μπέσης - Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάλεω "Φίλοι του ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ» και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου "Αθλητικός Σύλλογος Εδαφοσφαίρισης (Πετάνκ) Αιγάλεω", η κα Ελένη Λουμίδη - Διευθύντρια Ε.ΥΔ.Α.Π. Ιλίου, ο κ. Σάκης Ρετουνιώτης - Πρόεδρος εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π., η κα Σοφία Κοσμίδου - Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας, ο κ. Νίκος Κουλαξουζίδης - Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου, η κα Έφη Τσιούφη - Πρόεδρος Απανταχού Αυλακιωτών Αιτ/νίας και έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Ο.ΣΥ.Β.Α., η κα Γιώτα Κουνατίδου - Πρόεδρος της Μουσικοχορευτικής & Πνευματικής Εστίας Αιγάλεω «Ο Καύκασος», η κα Σοφία Σαββίδου -Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Σαλαμίνας ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης και ο κ. Κώστας Ψωμιάδης, ο κ. Βασίλης Λούκος - Πρόεδρος συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου, ο κ. Νίκος Πατσεάδης - Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω, η κα Βασιλική Ρόζη - Πρόεδρος του Εξωραϊστικού εκπολιτιστικού συλλόγου Άνω Λιούμη Αιγάλεω, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος και η κα Κυριακή Λαζαρίδου.

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους δωροθέτες που προσέφεραν τα προϊόντα τους για τη λαχειοφόρο αγορά. Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκτυπωτική εταιρεία «Χ. Αθανασίου Α.Ε.» που για ακόμα μια φορά για τη χορηγία των προσκλήσεων και των λαχείων για τη λαχειοφόρο αγορά. Επίσης ευχαριστεί θερμά τη Σοφία Γιανούτσου για την προσφορά της βασιλόπιτας και τον Τάσο Τριανταφυλλίδη για τη βιντεοσκόπηση και τη φωτογράφιση. Και του χρόνου, να μας έχει ο Θεός όλους καλά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom