Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Πολυχρονόπουλος - Νέες καταγγελίες: «Έδιναν πράγματα από δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» σε πακιστανικά σούπερ μάρκετ» (βίντεο)


«Χιονοστιβάδα» οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ρεζίλεψε την οικογένειά του, μας ξεφτίλισε και μας κατέστρεψε» λέει ο γαμπρός του

Μιλώντας στο MEGA, ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε ότι «η έρευνα έχει ανοίξει εδώ και 9 μήνες έπειτα από καταγγελίες. Όλα καταδεικνύουν πως αυτός ο άνθρωπος δεν έφτιαχνε περιουσιακά στοιχεία, αλλά κατασπαταλούσε τα χρήματα σε δραστηριότητες προσωπικού τύπου. Υπάρχει ήδη ένας πολύ μεγάλος όγκος καταγγελιών για τον υποφαινόμενο. Υπάρχουν πάνω από 12 καταγγελίες, ανώνυμες και επώνυμες».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας για τον ιδρυτή της οργάνωσης «Κοινωνική Κουζίνα- Άλλος Άνθρωπος», «υπάρχουν καταγγελίες που ερευνώνται ακόμη και για πακιστανικά σούπερ μάρκετ. Πήγαιναν πράγματα από δωρεές από μια μεγάλη αποθήκη στην περιοχή του Κεραμεικού και δίνονταν χωρίς δελτία αποστολής και πωλούνταν».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Ήθελε να γίνει ο μάνατζέρ μου» λέει η τραγουδίστρια Χριστίνα Δελλή

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας επίσης για την υπόθεση, υποστήριξε ότι «γιατί έγινε έρευνα τώρα; Οι οργανώσεις με καταστατικό ή χωρίς που κάνουν φιλανθρωπικό έργο και συλλέγουν χρήματα από ανθρώπους είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Άρα θα έπρεπε εξαρχής να βρίσκονται το μόνιτορ των Αρχών. Ο άνθρωπος αυτός διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης σχολίασε:

«Μία εταιρεία που θέλει να προσφέρει, δεν έχει κόψει έστω ένα μηδενικό τιμολόγιο; Έπρεπε να υπάρχουν αυτά. Θα υπάρξουν και στοιχεία από τις εταιρίες που στέλνουν τα τιμολόγια».

Πολυχρονόπουλος – Νέες μαρτυρίες: «Χάριζαν καινούργια ρούχα στον “Άλλο άνθρωπο” και τα πουλούσαν – Έπαιρναν τρόφιμα στο σπίτι τους»

Ποινική προκαταρκτική έρευνα μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα διενεργήσει το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, θα διερευνηθεί η τέλεση των αξιόποινων πράξεων της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στο ξέπλυμα.

Σε πρώτη φάση θα ζητηθούν έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να έχουν κατατεθεί στους 4 λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του Κ. Πολυχρονόπουλου πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και από αυτούς στη συνέχεια να γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών ,εκ των οποίων τουλάχιστον 600.000 ευρώ, καταλήγουν σε παικτικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας « Άλλος άνθρωπος».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom