Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Θεσ/κη: Υπό κατάληψη ξανά η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, λίγο μετά την επέμβαση των ΜΑΤ


Υπό κατάληψη τελεί ξανά η Νομική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη μετά την επέμβαση των ΜΑΤ.

Λίγη μόλις ώρα μετά την εκκένωση της σχολής κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη φοιτητικών παρατάξεων προχώρησαν στην εκ νέου κατάληψη της Νομικής.

Στις 11 μάλιστα έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, thesstoday.gr, οι φοιτητές αύριο αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για το ποια θα είναι το επόμενα βήματα τους.

https://www.enikos.gr/

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μόλις οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από τους χώρους του ΑΠΘ, υπάλληλοι του πανεπιστημίου προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κτίριο.

Ωστόσο, φοιτητές δεν τους επέτρεψαν να μπουν στο κτίριο και τους ενημέρωσαν πως η Νομική βρίσκεται και πάλι υπό κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε θα γίνει εκ νέου συνέλευση και θα παρθούν αποφάσεις.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν μέσα στο κτίριο του ΑΠΘ, έσπασαν τα λουκέτα που βρίσκονταν στις πόρτες και ξεκλείδωσαν τις αίθουσες.

Κατά την επέμβαση των ΜΑΤ δεν υπήρξε καμία ένταση και όσοι φοιτητές βρίσκονταν στο σημείο αποχώρησαν μόνοι τους.

Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασαν αλληλέγγυοι και φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την επέμβαση των ΜΑΤ.

Μετά τις 8 το πρωί τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το σημείο και οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο προσπάθησαν να εισέλθουν, μόνο για να διαπιστώσουν ότι το κτίριο τελεί και πάλι υπό κατάληψη.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom