Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Δολοφονία στη Μάνδρα: Στο «μικροσκόπιο» μία οικονομική προστριβή και οι μπίζνες του Χρήστου Γιαλιά στην Αλβανία (φωτο & βίντεο)


Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν αναλάβει την διερεύνηση της δολοφονίας του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, στη Μάνδρα.

Ποιο είναι το κίνητρο της άγριας δολοφονίας και ποιοι είναι οι δράστες, που γάζωσαν με σφαίρες τον 59χρονο και στη συνέχεια πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. 

Επί της ουσίας τα δύο αυτά ερωτήματα συνδέονται στενά, καθώς εάν βρεθεί το κίνητρο του εγκλήματος τότε πιθανόν θα αποκαλυφθούν και οι δράστες -φυσικοί και ενδεχομένως ηθικοί αυτουργοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα για το κίνητρο της εκτέλεσης, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τις επαγγελματικές επαφές, που είχε αποκτήσει ο επιχειρηματίας τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Χρήστος Γιαλιάς είχε κάνει ανοίγματα με εταιρείες στην Αλβανία.

Επίσης, οι αστυνομικοί γνωρίζουν από πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα είχε αποκτήσει επαφές με μία συμμορία Αλβανών, που δρα στην Ελλάδα και κρύβεται πίσω από εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες, αλλά και αρχαιοκαπηλία.

Εκτός από τα επαγγελματικά ανοίγματα του επιχειρηματία, ερευνώνται και άλλες πληροφορίες που θέλουν τον 59χρονο να είχε προστριβή οικονομικής φύσεως με άτομο από το στενό του περιβάλλον, τα τελευταία δύο χρόνια.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο ότι οι δολοφόνοι του Χρήστου Γιαλιά είναι, πιθανόν, άνδρες από την Αλβανία. Με βάση αυτή την εκδοχή, οι ελληνικές αρχές θα αναζητήσουν πληροφορίες για την επαγγελματική δράση του επιχειρηματία και στη γειτονική χώρα.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και άρση των τραπεζικών του λογαριασμών.

δολοφονία Μάνδρα Χρήστος Γιαλιάς

Τα αδήλωτα όπλα στο σπίτι του επιχειρηματία

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν αδήλωτα όπλα στο σπίτι του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, στη Μάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές βρήκαν συνολικά πέντε πιστόλια και περίστροφα, τα οποία ο επιχειρηματίας είχε κρύψει στην οικία του. Τα όπλα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών, που ερευνούν την υπόθεση, είναι ότι ο επιχειρηματίας είχε τα συγκεκριμένα όπλα για προσωπική του ασφάλεια και καταδεικνύουν ότι φοβόταν για την ζωή του.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το 2018 είχε δολοφονηθεί και η πρώην σύζυγός του στην αυλή του σπιτιού της, στη Μάνδρα. Η δολοφονία, τότε, είχε αποδοθεί σε ληστεία.

Το ύποπτο μαύρο ΙΧ και η κατάθεση – κλειδί

Ως προς τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών, οι αστυνομικοί αναζητούν το δρομολόγιο των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του Χρήστου Γιαλιά. Κρίσιμη θεωρείται μία κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Πρόκειται για έναν φίλο του θύματος με τον οποίο βρίσκονταν μαζί στην εταιρεία του στην Μαγούλα και στη συνέχεια o επιχειρηματίας τον κάλεσε να πάει μαζί του για ποτό στο σπίτι του.

Ταυτόχρονα, ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζεται είναι ότι οι δράστες, τουλάχιστον δύο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος με μία μοτοσικλέτα και διέφυγαν με αυτή, ενώ ενδεχομένως να υπήρξε υποστήριξη και από ένα ΙΧ, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία, υπήρξε ένα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο κινούταν ύποπτα στην περιοχή.

Ο φίλος του Χρήστου Γιαλιά, που τον κάλεσε για ποτό, τον ακολούθησε προς το σπίτι του – το οποίο για λόγους ασφαλείας είχε μετατρέψει σε φρούριο- και ήταν πίσω του σε απόσταση 300 μέτρων με το αυτοκίνητό του.

Δολοφονία επιχειρηματία, Γιαλιά στην Μάνδρα

Ο συγκεκριμένος άνδρας, είναι αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού του αυτοκινήτου του θύματος, και καταθέτοντας στους έμπειρους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ανέφερε τα εξής: «Δεν είδα την σκηνή της δολοφονίας, καθώς ακολουθούσα σε απόσταση 300 μέτρων. Πριν από την τελική ευθεία, υπάρχει μία στροφή, κι έτσι δεν είχα οπτική επαφή. Όταν έστριψα, είδα το αυτοκίνητο να καίγεται».

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν εάν είδε έστω για ελάχιστα δευτερόλεπτα τους δράστες, με τον άνδρα να απαντά: «Από απόσταση, είδα δύο άτομα πάνω σε μία μηχανή να φεύγουν. Όμως, καταλαβαίνετε μες την ταραχή μου, δεν πρόλαβα να συγκρατήσω ούτε τα πρόσωπά τους, ούτε τον τύπο της μηχανής, αλλά ούτε και τον αριθμό από τις πινακίδες. Μου φάνηκε όμως, ότι η μοτοσικλέτα ήταν παλιό μοντέλο».

Τα στοιχεία που έχει έως τώρα στα χέρια της η Ασφάλεια, είναι φτωχά, καθώς η περιοχή είναι ερημική με χωματόδρομο, και δεν υπάρχουν κάμερες που να τους βοηθούν. Έτσι, «σαρώνουν» πιο κεντρικές περιοχές, που οδηγούν στο σημείο της δολοφονίας, τόσο από την εταιρεία του Χρήστου Γιαλιά μέχρι το σπίτι του, που φαίνεται να τον ακολουθούσαν οι δράστες, όσο και από το σημείο της δολοφονίας του που έφυγαν, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους.

δολοφονία Μάνδρα Χρήστος Γιαλιάς

Τα τελευταία λόγια του θύματος

«Βοήθεια, με τρώνε». Αυτά φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά προτού καταρρεύσει από τις πολλαπλές σφαίρες που δέχθηκε από τους δύο δολοφόνους του, οι οποίοι φέρεται να άδειασαν επάνω του έναν ολόκληρο γεμιστήρα του καλάσνικοφ, στην φονική ενέδρα που του έστησαν στην Μάνδρα.

Όπως έγραψε χθες του enikos.gr, τα παραπάνω κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ένας στενός φίλος του Χρήστου Γιαλιά, με τον οποίο ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο την στιγμή που τον πλησίασαν οι δράστες και άνοιξαν πυρ εναντίον του. «Βοήθεια με τρώνε» πρόλαβε να ψελλίσει πριν πέσει νεκρός. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας κατέθεσε ότι άκουσε τον καταιγισμό πυροβολισμών και τον φίλο του να αναφέρει αυτά τα λόγια.

ΒΙΝΤΕΟ από το φλεγόμενο αυτοκίνητο:

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom