Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ηράκλειο είχαν στήσει δίκτυο με ηλεκτρονικές απάτες σε ολόκληρη την χώρα

Ένας ο «εγκέφαλος» και 12 οι συμμετέχοντες «άδειαζαν» τραπεζικούς λογαριασμούς αποσπώντας σχεδόν 120.000 ευρώ

Με έδρα το Ηράκλειο και με ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών 13 άτομα εκ των οποίων 10 άντρες και 3 γυναίκες κατηγορούνται ότι κατάφεραν να εξαπατήσουν άτομα από ολόκληρη την χώρα «βάζοντας χέρι» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως εγκέφαλος του δικτύου φέρεται ένας 33χρονος ενώ περίπου συνομήλικοι είναι και οι άλλοι 12 που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, κατ’ αρχάς αφορά σε 11 υποθέσεις απάτης με υπολογιστή που είχαν διαπραχθεί σε βάρος πολιτών και εταιριών από όλη την Ελλάδα οι οποίες διεπράχθησαν από τον Απρίλιο του 2022 έως και τον Αύγουστο του 2023, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 118.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. οι 13 φερόμενοι ως μέλη του δικτύου στη συνέχεια μετέφεραν τα χρήματα σε λογαριασμούς τρίτων μέσω εμβασμάτων και έπειτα προέβαιναν σε διαδοχικές αναλήψεις από υποκαταστήματα τραπεζών στο Ηράκλειο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν είτε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε τρίτων ατόμων που είχαν προσεγγίσει χειραγωγώντας τα με την υπόσχεση οικονομικού ανταλλάγματος προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα από τις απάτες (money mule).

Επιπλέον, οι νόμιμοι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών είχαν εκχωρήσει τα τραπεζικά τους στοιχεία (συνδεδεμένες κάρτες, κωδικούς pin, κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικής τραπεζικής, κ.λ.π.) στους ανωτέρω κατηγορούμενους που είχαν την άμεση διαχείρισή των λογαριασμών τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

https://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom