Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ηράκλειο: «Ή εγώ θα ζούσα ή αυτός», είπε η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Τι ζήτησαν οι δικηγόροι της

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε η 39χρονη κατηγορούμενη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την επίθεση με βιτριόλι που εξαπέλυσε στον εν διαστάσει σύζυγό της, τον Οκτώβριο του 2023 μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η 39χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 37χρονου, ο οποίος δεν παρέστη για δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, περιγράφοντας μέσω ανακοίνωσης των δικηγόρων του την δυσκολία του να υποστηρίξει και ψυχολογικά τη διαδικασία. 

Κατηγορούμενη για συνέργεια ήταν μια ακόμη γυναίκα, φίλη της 39χρονης και ο ταξιτζής που μετέφερε την κατηγορουμένη μετά την πράξη της.

Η 39χρονη υποστήριξε ότι το θύμα την βίασε και τον απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία. Τότε, όπως κατέθεσε η 39χρονη, άρχισε να φωνάζει «στην αστυνομία θα με πας, θα σε πετάξω από το μπαλκόνι». «Ή εγώ θα ζούσα ή αυτός», είπε, μεταξύ άλλων.

«Με βίασε πονούσα υπέφερα. Ήταν φρικτό» υποστήριξε η κατηγορουμένη και πρόσθεσε: «Του είπα, φεύγω πάω στην αστυνομία. Αυτό ήταν το λάθος μου.  Του είπα για την αστυνομία ενώ ξέρω αν μπορούσε θα έμπαινε στο αστυνομικό Μέγαρο και θα τους σκότωνε όλους. Τους μισεί. Δεν έπρεπε να το πω. Έπρεπε να φύγω και ούτε καταγγελία να έκανα ούτε τίποτα. Δεν μπορώ ούτε ένα πω πως έγινε. Δεν θυμάμαι αν πήγε να σηκωθεί. Άνοιξα το βάζο και το πέταξα το υγρό και προσπάθησα να φύγω. Θα με σκότωνε. Φώναζε ήδη “στην αστυνομία θα με πας; Από το μπαλκόνι θα σε πετάξω π….”. Ή εγώ θα ζούσα η αυτός», είπε στο δικαστήριο η 39χρονη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr.

Σε άλλο σημείο της απολογίας της η κατηγορούμενη που πέταξε το βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της είπε: «Το θύμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είμαι εγώ. Έχω δύο υπέροχα παιδιά που φροντίζω. Εδώ και 1,5 χρόνο στη φυλακή ζω κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα παιδιά μου με ζητούν καθημερινά. Συγγνώμη από εσάς που με ακούτε, από τα παιδιά μου τα ταλαιπώρησα αλλά και από το @@@ που τον έβλαψα. Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω» και συμπλήρωσε: «Μου έλεγε ότι είχε σωφρονιστεί».

Η γνωριμία, ο γάμος και το 1,5 εκατ. ευρώ

Η 39χρονη αναφέρθηκε και στον γάμο της με το θύμα στη φυλακή, την εποχή που εξέτιε την ποινή για τη ληστεία σε ξενοδοχείο. Μάλιστα τόνισε ότι έχει χρεώσει την οικογένειά του 1,5 εκατ. ευρώ.

«Τον πήραν οι αστυνομικοί σχεδόν ανάπηρο. Είχε κινητό και έμπαινε στα social media και με έβλεπε. Οι γυναίκες της οικογένειας δεν είχαν καμία σχέση με τους άνδρες. Η μητέρα και η αδελφή πιο φιλικές. Άρχισα να μιλάω μαζί του. Ενθουσιάστηκα, μου άρεσε. Το 1/3 της ζωής του φοβάται. Μου τα περιέγραφε ως πράγματα που δεν αντέχω άλλο. Φυσικά έχω ευθύνη, δεν δικαιολογώ. Έχω ευθύνη που φτάσαμε ως εδώ. Της έλεγε ότι “μόλις βγω θα σκοτώσω τον αστυνομικό γιατί ξέρω ποιος με πυροβόλησε στο….”», είπε η κατηγορουμένη.

Η 39χρονη διαχωρίζει τα δύο αδέλφια από τα άλλα δύο, λέγοντας ότι είναι άλλος κόσμος και συνέχισε: «Όταν έμαθαν για το γάμο με πήρε τηλέφωνο ο Κ… Με βάζει και μου λέει να μην προχωρήσει για το γάμο. Είπα ότι μόλις βγει από τη φυλακή θα τον πάρω, εγώ κάνω κουμάντο», τόνισε για τη γνωριμία και το γάμο της με τον 37χρονο, ενώ ανέφερε ότι έχει χρεώσει την οικογένειά του 1,5 εκατ. ευρώ.

Διακόπηκε για τις 29 Φεβρουαρίου η δίκη

Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 39ρονης ζήτησαν να μεταβληθεί το κατηγορητήριο από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε σκοπούμενη βλάβη, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα τη βραδιά που έριξε το βιτριόλι, βρισκόταν σε άμυνα.

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου διακόπηκε για τις 29 Φεβρουαρίου.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom