Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά - Κινδυνεύουν σπίτια, ζώα και στάβλοι (φωτο & βίντεο)


Ανεξέλεγκτη είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Δήμο Καρύστου στην Εύβοια με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα δυο χωριά.

Στην Κάρυστο πνέουν άνεμοι ισχύος 8 με 9 μποφόρ με αποτέλεσμα οι φλόγες να έχουν φτάσει στα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά τα οποία εκκενώθηκαν και απειλούν σπίτια, ζώα και στάβλους, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις.

Όπως είπε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργο Κελαϊδίτης, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλιάς δήλωσε πριν από λίγο στο evima.gr, πως εκκενώθηκε το χωριό Αμυγδαλιά.

Ο Παναγιώτης Χουντάσης ανέφερε χαρακτηριστικά στο evima.gr, «η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, μιλάμε για μεγάλη καταστροφή. Οι φλόγες αυτή την ώρα απειλούν σπίτια, στάβλους και ζώα».

Η φωτιά έκαψε στο πέρασμα της μία αποθήκη στην Αμυγδαλιά και αυτή την ώρα καίει μέσα στο χωριό.

Μετά το χωριό Αμυγδαλιά που εκκενώθηκε πριν από λίγο στη Νότια Εύβοια, έγινε εκκένωση και στο χωριό Πρινιά με αστυνομικούς να μεταφέρουν τους κατοίκους σε κοντινές περιοχές.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση εναέρια μέσα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο μεταβαίνει και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Ψαρός.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom