Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Το Ισραήλ χτυπά κομβόι αμάχων, νοσοκομεία και σχολεία - Μαζικός εκτοπισμός αμάχων από τη βόρεια Γάζα (φωτο & βίντεο)


Κατά νοσοκομείων, σχολείων και αμάχων επιτίθεται το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει την βάρβαρη επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας για 35η ημέρα. Την ίδια ώρα, εξελίσσεται μία νέα «Νάκμπα» (σ.σ. ο ξεριζωμός των Αράβων το 1948), με χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν την βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπέρασαν τους 11.080, εκ των οποίων 4.500 είναι παιδιά. Οι τραυματίες είναι πάνω από 27.500, ενώ οι εκτοπισμένοι άμαχοι ξεπερνούν το 1,5 εκατ. από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν πως έχουν ισοπεδωθεί πλήρως ή έχουν υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές οι κατοικίες ενός στους δύο κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα. Τραγική κατάσταση διαμορφώνει και ο απάνθρωπος ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα, καύσιμα απαραίτητα για την παραγωγή Ενέργειας κ.ά.

Μαζικός εκτοπισμός αμάχων από τη βόρεια Γάζα

Πηγή: Associated Press

Το ρεύμα αναγκαστικού εκτοπισμού δεκάδων χιλιάδων αμάχων συνεχίζεται, από το βόρειο τμήμα της Γάζας προς το νότιο. Υπό την απειλή των ισραηλινών τελεσιγράφων, των δολοφονικών βομβαρδισμών και της χερσαίας επίθεσης των κατοχικών δυνάμεων, από την προηγούμενη Κυριακή ως το βράδυ της Πέμπτης απομακρύνθηκαν από τη βόρεια Γάζα 120.000 άμαχοι, κρατώντας στα χέρια λευκές σημαίες και περπατώντας πεζή μέσω κεντρικής λεωφόρου, αντικρίζοντας και στις δύο πλευρές της δεκάδες πτώματα από μάχες ή από αεροπορικές επιδρομές.

Πηγή: Associated Press

Αυτός ο βίαιος εκτοπισμός «κουμπώνει» με τα σχέδια Ισραήλ - ΗΠΑ για μετατροπή τουλάχιστον της βόρειας Γάζας σε «νεκρή», «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη».

Πηγή: Associated Press

Έχουν καταρρεύσει τα Νοσοκομεία από τους βομβαρδισμούς και τις ελλείψεις

Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε σήμερα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Γάζας και πυροβόλησε κατά των εγκαταστάσεών τους, σε μία προσπάθεια να αναγκάσει τους δεκάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν καταφύγει σε αυτά να ξεριζωθούν και να τραβήξουν για τον νότο.

Ο επικεφαλής του Νοσοκομείου Αλ Σίφα χαρακτήρισε τις σημερινές επιθέσεις ως «ημέρα πολέμου κατά των νοσοκομείων», προσθέτοντας ότι ήταν «τραγικές με όλη τη σημασία της λέξης».

Πηγή: Associated Press

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι το σύστημα υγείας έχει πλέον καταρρεύσει. Πολλά νοσοκομεία έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών επιθέσεων ενώ άλλα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, που έχει δεχτεί απανωτές επιθέσεις τις τελευταίες ώρες.

Πλέον όλοι οι χώροι του νοσοκομείου είναι γεμάτοι με τραυματίες που βρίσκονται στο δάπεδο των διαδρόμων, ενώ οι γιατροί δυσκολεύονται να κινηθούν ανάμεσά τους και να τους περιθάλψουν με όλο και λιγότερες δυνατότητες.

«Δεν μπορούμε να βρούμε ούτε ένα κρεβάτι για να τοποθετήσουμε τα θύματα», είπε ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια, διευθυντής του Αλ Σίφα. «Λαμβάνουμε δύσκολες αποφάσεις μεταξύ του ποιον να σώσουμε και ποιον να αφήσουμε να πεθάνει… καθώς σας μιλάω στέκομαι μπροστά σε 100 πτώματα», είπε. «Μετά από δέκα λεπτά διακοπής ρεύματος, όλοι οι ασθενείς με τεχνητή αναπνοή θα πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Associated Press

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρακσευής, το «Ινδινησιακό» νοσοκομείο στα βόρεια της πόλης της Γάζας,  βυθίστηκε στο σκοτάδι, ενω κόπηκαν και οι τηλεπικοινωνίες και η ύδρευση.

Ισραηλινά άρματα χτύπησαν αμάχους που εγκαταλείπουν την Γάζα

Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την ισραηλινή επίθεση στο καραβάνι αμάχων, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. 

Οι επιζώντες της ισραηλινής επίθεσης στην οδό Σαλάχ αλ-Ντιν, τον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση προς το νότο, τον οποίο το Ισραήλ τον χαρακτήρισε τάχα «ανθρωπιστικό διάδρομο», λένε ότι προσπαθούν να περισυλλέξουν πολλούς τραυματίες και νεκρούς.

Ένας άνδρας που βοηθούσε στη μεταφορά οικογενειών προς το νότο δήλωσε ότι δύο πύραυλοι έπεσαν «ακριβώς στη μέση της οδού Σαλάχ αλ-Ντιν».

Έπνιξαν στο αίμα σχολείο με εκτοπισμένους

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σχολείο Αλ Μπουράκ σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 άτομα, σύμφωνα με το Quds News Network. Στο σχολείο έμεναν εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, θεωρώντας το ασφαλές καταφύγιο.

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην πόλη της Γάζας

Οι μάχες στις αστικές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας έχουν φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πιέζουν προς τα εμπρός και βαθύτερα.

Στην πόλη της Γάζας, τα ισραηλινά στρατεύματα βρίσκονται στη συνοικία Tel al-Hawa, στον προσφυγικό καταυλισμό al-Shati και στις ανατολικές περιοχές, καθώς προσπαθούν να διεισδύσουν περισσότερο στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, απέχουν μόλις ένα χιλιόμετρο από το νοσοκομείο al-Shifa.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστινίων μαχητών σημειώνονται και στις ανατολικές περιοχές της Χαν Γιουνίς και της Ράφα. 

ΟΗΕ: Ερευνα για τη «χρήση εκρηκτικών όπλων υψηλής επίδρασης»

Πηγή: Associated Press

Με φόντο τους δολοφονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τα αποτρόπαια εγκλήματα όπως οι επανειλημμένοι ισοπεδωτικοί βομβαρδισμοί με τεράστιες βόμβες σε προσφυγικούς καταυλισμούς, όπως της Τζαμπαλίγια, ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, ζήτησε την διενέργεια έρευνας για τη «χρήση εκρηκτικών όπλων υψηλής επίδρασης», επισημαίνοντας πως προκαλούν «αδιάκριτα πλήγματα και καταστροφές» σε αμάχους και υποδομές που χρησιμοποιούν πολίτες.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Αμάν της Ιορδανίας, ο Τουρκ ζήτησε επίσης από την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει το πογκρόμ διώξεων, τρομοκρατίας, κακοποιητικής βίας, ταπεινώσεων και άλλων βίαιων ενεργειών κατά των Παλαιστινίων της Δυτικής Οχθης από τον ισραηλινό στρατό και εποίκους.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom