Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Τεράστιες διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στο έγκλημα στη Γάζα - 300.000 στην Ουάσιγκτον (φωτο & βίντεο)


Χωρίς προηγούμενο είναι οι αντιδράσεις των λαών σε όλο τον κόσμο ενάντια στο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, δείχνοντας και το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων.

Χθες Σάββατο στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, περίπου 300.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ για το θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. 

Οι διαδηλωτές έφθασαν έξω από τον Λευκό Οίκο, καταγγέλλοντας τη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης και του προέδρου Μπάιντεν προσωπικά για την υποστήριξη στο Ισραήλ.

Αναγνώστης του πόρταλ μας κοινοποίησε βίντεο στο οποίο διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζουν συνθήματα εναντίον του προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως «Μπάιντεν, δεν μπορείς να κρύβεσαι, έχεις υπογράψει τη γενοκτονία».

Δεν ήταν μόνο η πρωτεύουσα των ΗΠΑ που συγκλονίστηκε από μεγάλες διαδηλώσεις αλλά και δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βερολίνο

Μόντρεαλ

Τόκιο

Καράκας

Ρώμη

Σαντιάγο

Τελ Αβίβ

Όσλο

Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom