Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Γάζα: Αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια - Αναφορές ακόμη και για 200 νεκρούς (βίντεο)


Επίθεση σε σχολείο που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Γάζα, εξαπέλυσαν σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Al Jazeera.

Πρόκειται για το σχολείο al-Fakhoora, που διευθύνεται από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), στη βόρεια Γάζα. Όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα στο Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Η επίθεση στο σχολείο έγινε τα ξημερώματα, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο εκεί, προσπαθώντας να σωθούν από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, περίπου 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο σχολείο Al-Fakhoora, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι του Κατάρ Al Jazeera.

Η Tamara Alrifai, εκπρόσωπος της UNRWA, είπε στο Al Jazeera ότι είδε τις «καταστροφικές» εικόνες από την Τζαμπαλίγια μετά τον βομβαρδισμό, αλλά δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει απευθείας με τους συναδέλφους της.

«Ακόμα περιμένω αναφορές απευθείας από τους συναδέλφους μου στη Γάζα, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι άλλο ένα από αυτά τα φρικτά περιστατικά, όπου οι άμαχοι, οι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα προστατευόμενο κτίριο του ΟΗΕ πληρώνουν το τίμημα», είπε.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπαλίγια έχει γίνει στόχος ισραηλινών επιδρομών εδώ και εβδομάδες, καθώς το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στεγάζει Παλαιστίνιους μαχητές.

Χαμάς: Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει για την επίθεση στο σχολείο

Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει για την θανατηφόρα επίθεση στο σχολείο al-Fakhoora, δήλωσε η Χαμάς.

Σχολιάζοντας τον βομβαρδισμό του σχολείου al-Fakhoora, η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα θεωρήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για την επίθεση και τα εγκλήματά του κατά παιδιών και αμάχων.

Τουλάχιστον 32 νεκροί από τους σημερινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί από τους σημερινούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών κατά συγκροτημάτων κατοικιών στη νότια Γάζα, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές μετά τη νέα προειδοποίηση του Ισραήλ προς τους αμάχους, να απομακρυνθούν προς άλλες περιοχές.

Οι επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ φαίνεται να μετατοπίζονται προς τις νότιες περιοχές της Γάζας, μετά την καταστολή της δράσης της Χαμάς στις βόρειες περιοχές.

Μία τέτοια εξέλιξη, θα αναγκάσει χιλιάδες Παλαιστίνιους που έφτασαν σε νότιες περιοχές, μετά από την επίθεση των Ισραηλινών στην πόλη της Γάζας, να μετακινηθούν πάλι, μαζί με τους κατοίκους της πόλης Χαν Γιούνες.

Η Χαν Γιούνες έχει περισσότερους από 400.000 κατοίκους με την ανθρωπιστική κρίση να επιδεινώνεται καθημερινά.

«Ζητούμε από τους ανθρώπους να φύγουν προς άλλες περιοχές. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο για αρκετούς από αυτούς, αλλά δεν θέλουμε να δούμε αμάχους να βρίσκονται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών», δήλωσε χθες, ο Μαρκ Ρεγκέβ σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom