Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Κέντρο Υγείας Μεγάρων: Ρομά ξυλοκόπησαν γιατρό και δύο νοσηλεύτριες - Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ


Τρόμος για γιατρούς και νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Ανήμερα του Πάσχα το προσωπικό δέχτηκε επίθεση από ομάδα Ρομά.

Το περιστατικό έγινε στις 9 το βράδυ όταν οι Ρομά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκοςέδειραν άσχημα γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που τους ρώτησαν εάν έχουν κάνει χρήση ουσιών προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας τους. Ένας γιατρός, πιο σοβαρά χτυπημένος, πήγε για ιατροδικαστική εξέταση.

Το ίδιο βράδυ τα μεσάνυχτα, δύο ομάδες Ρομά που συνεπλάκησαν μεταξύ τους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας για πρώτες βοήθειες. Το προσωπικό ειδοποιήθηκε ότι στα αυτοκίνητά τους είχαν καλάσνικοφ. Οι εργαζόμενοι τρόμαξαν αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο.

Πριν από τέσσερα χρόνια (Μάιος 2019) ένας Ρομά είχε κάνει «γυαλιά καρφιά» το Κέντρο Υγείας και από τύχη, όπως είπαν τότε οι εργαζόμενοι, «δεν θρηνήσαμε θύματα». Το κόστος των ζημιών ανήλθε σε περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος «τα φαινόμενα επιθέσεων και ξυλοδαρμού του προσωπικού από ομάδες Ρομά είναι συχνό φαινόμενο. Κάθε φορά που τρώει ξύλο το προσωπικό  υπόσχονται μέτρα. Λαμβάνονται μέτρα  για λίγο καιρό όταν συμβαίνει κάτι. Όταν έπειτα από  λίγο καιρό χαλαρώνουν τα μέτρα, ξαναχτυπούν. Τους γνωρίζει η αστυνομία με τα μικρά τους ονόματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένας φύλακας στη βάρδια  τι να κάνει με τέτοιες επικίνδυνες  συμμορίες Ρομά. Είναι γνωστοί  στην Αστυνομία αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια. Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Η Αστυνομία  θα πρέπει να βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας επί 24ωρου βάσεως. Συνεχώς. Θα πρέπει να προσληφθεί   επαρκής αριθμός  συμβασιούχων υπαλλήλων,  προσωπικό  ασφάλειας για όλες τις υγειονομικές μονάδες. Νοσοκομεία, κέντρα υγείας. Υπηρετούν ελάχιστοι και δεν μπορούν να αποτρέψουν τέτοιες καταστάσεις. Τέτοια δυνατότητα  τώρα δεν υπάρχει. Έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος»

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom