Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Σουδάν: «Οι άνθρωποί μας γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο» - Τι λέει συγγενής διασωθέντα

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 10 Έλληνες - Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τζιμπουτί

Μετά το χάος και τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων τραυματιών, αλλά και άλλων εγκλωβισμένων στο Σουδάν επικρατεί ανακούφιση και χαρά για τη διάσωσή τους.

του Μίλτου Σακελλάρη

Συγγενής του ενός εκ των διασωθέντων ανέφερε στο enikos.gr: «Οι άνθρωποί μας είναι καλά. Σώθηκαν μαζί με την αποστολή. Αν δεν είχαμε τον απεγκλωβισμό τους θα είχαν πεθάνει».

Τόνισε ακόμη πως: «Έζησαν τραγικές στιγμές. Τους τελείωνε το φαγητό και το νερό. Δεν θα τα είχαν καταφέρει αν έμεναν εκεί. Αυτό το πράγμα δεν θα σταματήσει».

Χθες ο Μητροπολίτης Νουβίας και Παντός Σουδάν κ. Σάββας, με δηλώσεις του επιβεβαίωσε την επίθεση των ενόπλων εναντίον της αυτοκινητοπομπής των Ελλήνων, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Δεν έχουμε τηλέφωνα. Χτύπησαν εμάς που φύγαμε από την Μητρόπολη με προορισμό την Γαλλική Πρεσβεία και τώρα μας ενημερώνουν ότι αδυνατούν οι Γάλλοι να μεταφέρουν τους Έλληνες. Δεν μπορούμε ούτε με την Ελληνική Πρεσβεία να μιλήσουμε, από πλευράς Ελλάδας δεν βλέπουμε φως.  Περιμένουν από τους Ευρωπαίους οι οποίοι ενδιαφέρονται για τους υπηκόους τους. Θα περιμένουμε μήπως η Ελλάδα αποφασίσει από μόνη της να κάνει κάτι».

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 10 Έλληνες – Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τζιμπουτί

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom