Σάββατο 8 Απριλίου 2023

«Φως στο Τουνελ»: Στις φυλακές 21 χρόνια μετά, για τη δολοφονία της καθηγήτριας μπαλέτου


Κάθειρξη επτά ετών για την δολοφονία της Μαριάννας –Εριέτας Κοντούλη επέβαλλε στις 7 Απριλίου 2023 το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στον 68χρονο επιχειρηματία από τον Αλμυρό Βόλου.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η άτυχη 70χρονη γυναίκα που κατοικούσε μέχρι το 2002 στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, δολοφονήθηκε από τον επιχειρηματία και  «φίλο» της,  που οδηγήθηκε πλέον στην φυλακή.

Καταλυτικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης  είχε  η έρευνα της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και της εκπομπής «Φως στο Τουνελ».Η  έρευνα της εκπομπής αποκάλυψε μια σειρά από ύποπτες μεταβιβάσεις ακινήτων της γυναίκας με πλαστά πληρεξούσια, λίγα χρόνια μετά την εξαφάνιση της.

Ο κατηγορούμενος είχε και πρωτόδικα καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν είχε φυλακιστεί όμως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την ενοχή του. Τόνισε πως ο κατηγορούμενος ενώ είχε διαπιστωθεί η εξαφάνιση της Μαριάννας –Εριέτας Κοντούλη, προσπαθούσε να την εμφανίζει ως ζωντανή ενώ από κανένα στοιχείο δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο μετά την εξαφάνιση της το 2002. Ο εισαγγελέας θεωρεί τη Μαριάννα –Εριέτα Κοντούλη νεκρή από εκείνη τη χρονιά

Ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «ενεργώντας με άμεσο δόλο και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Ιωάννα-Μαρία-Εριέττα Κοντούλη και ακολούθως απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του».

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ο επιχειρηματίας  αρνήθηκε τις κατηγορίες περί δολοφονίας και τόνισε ότι με την 70χρονη καθηγήτρια μπαλέτου είχαν επαγγελματική σχέση και γνωρίζονταν αρκετά χρόνια πριν την εξαφάνιση της. 

Κατά την απολογία του ανέφερε «ψάξαμε όλο τον κόσμο για την Κοντούλη» αφήνοντας υπόνοιες περί ενορχηστρωμένης  επίθεσης εναντίον του προκειμένου να κριθεί ένοχος.

https://anikolouli.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αναρτήσεις μας για την υπόθεση της Μαριάνς Κοντούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom