Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Σοκάρει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή - «Οι 7 από τους 35 απανθρακωμένοι» (βίντεο)


Η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας μαζί με τους ιατροδικαστές Χρήστο Κραβαρίτης και Χρυσαυγή Κιούση βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρονται οι νεκροί της τραγωδίας των Τεμπών μετά από την χθεσινοβραδινή σύγκρουση των δυο τρένων.

Η κα Λεονταρή τόνσιε πως: «οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν στο νεκροτομείο 35 σοροί αυτή τη στιγμή. Οι επτά είναι απανθρακωμένοι. Η διαδικασία της ταυτοποίησης δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και θα είναι χρονοβόρα. Κάποιες από τις σορούς θα χρειαστούν και εξέταση DNA για την ταυτοποίηση λόγω της απανθράκωσης. Επίσης συνεχίζεται η μεταφορά σορών στο Γενικό Νοσοκομείο.

Στο έργο των ιατροδικαστών λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έρχεται να συνδράμει και ο ιατροδικαστής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης.

Σύμφωνα με την Λεονταρή η χθεσινή τραγωδία θυμίζει έντονα εκείνη των Τεμπών. Επιβεβαίωσε επίσης η κα Λεονταρή πως οι σοροί στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε άτομα νεαρής ηλικίας χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο παιδί ανάμεσα τους.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 38, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οι 66 παραμένουν για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eleftherostypos.gr τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήταν νεαρής ηλικίας, 18 έως 25 ετών, καθώς πολλοί φοιτητές βρίσκονταν στο μοιραίο τρένο όπου έφυγαν από την Αθήνα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συνολικά, έχουν προσέλθει στα νοσηλευτικά ιδρύματα 170 τραυματίες και έχουν πραγματοποιηθεί 66 εισαγωγές. Οι 60 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι έξι σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Eleftherostypos.gr τέσσερις βαριά τραυματίες είναι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και δύο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έχουν δεχθεί τα βαριά περιστατικά, λόγω εγγύτητας, ενώ ελαφρύτερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Τα νοσοκομεία που έχουν δεχθεί τραυματίες από την πρωτοφανή τραγωδία είναι της Λάρισας (Πανεπιστημιακό και Γενικό), το νοσοκομείο “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο Κατερίνης. Συνολικά 30 εισαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 20 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Χθες τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι σε επιφυλακή μπήκε και το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής να γίνει εισαγωγή. Εχουν διατεθεί 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να επιχειρούν στο σημείο της τραγωδίας.

Πηγή: onlarissa.gr

https://eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom