Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Άνω Λιόσια: Βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο


Δύο άντρες μπαίνουν με μάσκες, κουκούλες και όπλο μέρα μεσημέρι σε φαρμακείο στα Άνω Λιόσια.«Να βγάλω το όπλο; Να βγάλω το όπλο;».

Η ώρα είναι λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Ένα κόκκινο αυτοκίνητο πλησιάζει και παρκάρει έξω από το φαρμακείο. Οι δύο δράστες βγαίνουν με γρήγορες κινήσεις. Ο ένας προηγείται και ο συνεργός του τρέχει να τον προλάβει για να μπουν μαζί στο φαρμακείο.

«Ο ένας κρατούσε το μαχαίρι στο χέρι του και ο άλλος είχε βάλει το χέρι του σε μία τσάντα που κρατούσε χιαστά και λέει: ‘Να βγάλω το όπλο. Να βγάλω το όπλο;’», λέει ο υπάλληλος του φαρμακείου.

«Να βγάλω το όπλο;»

Με την είσοδο των δύο δραστών στο φαρμακείο, πελάτες και προσωπικό «παγώνουν». Ο ένας πάει κατευθείαν προς το ταμείο και ο δεύτερος έχει το χέρι του μέσα σε τσάντα. Στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγεται να απειλεί πως θα βγάλει όπλο αν φέρουν αντίσταση.

«Μόλις κόντευε στο ταμείο, μου λέει: ‘Θα παλέψεις ή θα μου τα δώσεις όλα;’. Κάνουμε στην άκρη, σκεφτόμουν πως ήταν το φαρμακείο με άτομα και του λέω: ‘Πέρνα’. Ο άλλος επέμενε από πίσω: ‘Να βγάλω όπλο; Να βγάλω όπλο;’ Σε μια φάση του λέω: ‘Τι όπλο να βγάλεις; Πάρτε τα όλα, τα πήρατε όλα, φύγετε’».

Οι υπάλληλοι προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους όσο οι δύο ληστές συνεργάζονται για να πάρουν τα χρήματα του ταμείου. Αφού τελειώνουν τα χαρτονομίσματα, ο ένας φωνάζει ως ενίσχυση τον συνεργό του για να μαζέψουν και τα κέρματα.

«Πήρε τα χαρτονομίσματα που είχαμε στο ταμείο μέχρι εκείνη την ώρα. Τον φωνάζει από μέσα, όπως βλέπετε και στα πλάνα, αδειάζει και τα ψηλά στην τσάντα. Ο από μέσα φωνάζει: ‘Πάρε και το κινητό, πάρε και το κινητό’, δε μου το πήρε το κινητό. Όταν έφυγε μου λέει: ‘Δεν σου παίρνω ούτε το κινητό, ούτε τίποτα, μη φωνάξεις την αστυνομία’. Ήταν επιθετικοί».

Ο δράστης βρίσκει στο συρτάρι έναν λευκό φάκελο και βάζει μέσα τα χαρτονομίσματα. Στο πάτωμα, του έχουν πέσει χρήματα τα οποία αγνοεί και φεύγει με τον συνεργό του που περιμένει στην πόρτα, δύο λεπτά αργότερα από την εισβολή τους.

«Ήταν οι ίδιοι που είχαν μπουκάρει πριν από τρεις ημέρες πάλι στην περιοχή Άνω Λιόσια σε ένα βενζινάδικο, πριν από μία εβδομάδα στο Μενίδι σε άλλο φαρμακείο. Ήταν οι ίδιοι με το ίδιο κόκκινο αυτοκίνητο που κυκλοφορούσαν αλλά από ό,τι μου έχει πει η αστυνομία μετά από συμβάν εδώ στο φαρμακείο, το παρατήσαν στο Μενίδι».

Οι δύο δράστες που είναι γνωστοί στις Αρχές έχουν κυρίως έδρα το Μενίδι, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιήσει και άλλες ληστείες με τον ίδιο τρόπο.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom