Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Τα "Καναρίνια" νίκησαν εύκολα το Περιστέρι 2 - 0 στο Αγρίνιο (φωτο)


O Παναιτωλικός υποδέχτηκε απόψε στο Αγρίνιο την ομάδα του Ατρομήτου στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, τον νίκησε με 2 - 0 και τον έπιασε στη βαθμολογία.

Παναιτωλικός και Ατρόμητος βρίσκονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και ήθελαν τη νίκη οι μεν Αγρινιώτες που είχαν 16 βαθμούς να φτάσουν τους Περιστεριώτες στους 19, οι δε φιλοξενούμενοι για να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο και να έχουν ελπίδες για την 6η θέση.

Μετά από ένα σχετικά καλό παιχνίδι, γρήγορο και με πολλές φάσεις, στο οποίο ο Ατρόμητος αγωνίστηκε για περισσότερο από μία ώρα με 10 παίκτες,λόγω αποβολής του Γιαννιώτη, ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε δύο από τις αρκετές φάσεις που μύριζαν γκολ και πήρε τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση και με σκοπό να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως συνηθίζουν στα παιχνίδια τους, αλλά ενώ δημιουργούσαν φάσεις δυσκολεύονταν στην τελική προσπάθεια...

Στο 17' η πρώτη τελική στο ματς: Ο Φριντζόνσον δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει τον Ροτάριου, αλλά ο δεύτερος έκλεψε την μπάλα και εκτέλεσε από τη γωνία της περιοχής. Ο Ανέστης ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε εύκολα.

Στο 21' αποβλήθηκε ο Ανδρέας Γιαννιώτης: Ο Σενγκέλια έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, ο Γιαννιώτης τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή, τραυματίστηκαν και οι δύο ποδοσφαιριστές, ενώ η επικίνδυνη έξοδος του τερματοφύλακα του στοίχησε μία κόκκινη κάρτα και την αποβολή του.

Στη συνέχεια με αριθμητική υπεροχή ο Παναιτωλικός πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησαν να νικήσουν τον Μάριτς, αλλά ανεπιτυχώς...

Στο 39' ο Νταγκό με τον Αποστολάκη συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καρέλης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία...

Στο 45+3' μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Έπειτα από σέντρα από τα αριστερά ο Καρέλης πετάχτηκε στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ...

Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με τον Παναιτωλικό να πετυχαίνει πολύ γρήγορα γκολ...

Στο 46' ο Παναιτωλικός στην πρώτη του τελική πέτυχε ένα απίθανο γκολ με τακουνάκι του Νίκου Καρέλη: Ο Σενγκέλια εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Καρέλης με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1 - 0.

Ολως περιέργως μετά το γκολ οι παίκτες το Παναιτωλικού έδωσαν χώρο στους Περιστεριώτες, που όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έτσι δέχτηκαν δεύτερο γκολ...

Στο 74' δεύτερο γκολ για τον Παναιτωλικό: Ξανά με εκτέλεση κόρνερ του Σενγκέλια από τα δεξιά,ο Χουχούμης κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλό του στον αέρα και με ωραία σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και 2 - 0.

Στο 77' ο πολύ καλός σήμερα Κώστας Αποστολάκης έκανε ωραία ατομική ενέργεια και έφτασε μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής, το σουτ όμως που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο Μάριτς μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 83'  είχε καλή ευκαιρία για τρίτο γκολ: Ο Σενγκέλια βγήκε στον κενό χώρο από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, ωστόσο ούτε ο Πέδρο ούτε ο Αποστολάκης πρόλαβαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός καλύτερος του Ατρομήτου κι εκμετραλλευόμενος και την αριθμητική του υπεροχή πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ, πήρε τη νίκη και με τους τρεις βαθμούς ισοβάθμισε με τον Ατρόμητο και ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η σημερινή νίκη του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο είναι μόλις η δεύτερη μετά από την νίκη επί του Αρη με 3 - 2 τον Αύγουστο, έχει όμως τρεις νίκες εκτός έδρας!
* Ο Φώτης Κωστούλας στο γήπεδο μαζί με συνεργάτες του νέου ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού Καμίνσκι

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον(90' Μαλής), Μλάντεν, Χουχούμης, Ντίαζ, Ξενιτίδης(76' Χατζηθεοδωρίδης, Φλόρες(68' Μάρτενσον), Νταγκό(68' Κολοβός), Σενγκέλια, Καρέλης(76' Πέδρο).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης(26' Μάριτς), Κεσχρίντα, Στρουγγής, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλεζ, Ροτάριου(72' Οικονομίδης), Ρομπάιγ(66' Κλωναρίδης), Κιάρτανσον(72' Τζαβίδας).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom