Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο - Ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή (φωτο & βίντεο)


Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, χωρίς να διαφαίνεται κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης. Οι εκτεταμένοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο φαίνεται ότι συνεχίζονται και σήμερα (17.10.2022), καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ισχυρές εκρήξεις.

Δημοσιογράφοι, που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρουν ότι το πρωί της Δευτέρας (17.10.2022) στο Κίεβο ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις. Την είδηση επιβεβαιώνει ο δημοσιογράφος του newsit.gr Μαρίνος Αλειφέρης που βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα και κάνει λόγο για τουλάχιστον έξι επιθέσεις από drones καμικάζι.

Οι εκρήξεις στο Κίεβο ακούστηκαν στις 06:35, στις 06:45 και στις 06:58 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας). Λίγο νωρίτερα, είχαν ακουστεί οι σειρήνες της αεράμυνας. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι οι επιθέσεις γίνονται με drone καμικάζι που έχει προμηθευτεί η Ρωσία από το Ιράν.

Δείτε βίντεο:

Αναφορές για τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Κίεβο το πρωί της Δευτέρας (17.10.2022) υπήρχαν αναφορές από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) και του Reuters. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε την είδηση, κάνοντας λόγο αρχικά για τέσσερις εκρήξεις και ότι ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας, ο Αντρίι Γέρμακ, σε ανάρτησή του στο Telegram έκανε λόγο για επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια (drones) οχήματα-καμικάζι. «Οι Ρώσοι νομίζουν πως αυτό θα τους βοηθήσει», αναφέρει ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μία εβδομάδα ακριβώς μετά από τα εκτεταμένα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Κίεβο.

Δείτε φωτογραφίες:

Σε ανάρτησή στο Twitter, το πρακτορείο NEXTA αναφέρει ότι τα νέα χτυπήματα από της αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας σημειώθηκαν σε βιομηχανικές υποδομές και μια φαρμακευτική αποθήκη που βρίσκονταν στην περιοχή Mykolaiv. 

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, έκανε λόγο για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με ανάρτηση του στο Telegram, έχουν χτυπηθεί πολυκατοικίες και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει επιτόπου.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας (17.10.2022) στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Η γνησιότητα τους ωστόσο δεν μπορεί να διαπιστωθεί. 

Δείτε βίντεο από τις εκρήξεις στο Κίεβο:

Μεγάλη πυρκαγιά σε εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ έπειτα από πυραυλικό πλήγμα  κατά την διάρκεια της νύκτας, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

«Τρεις πύραυλοι του εχθρού καταστράφηκαν από τις αντιαεροπορικές μας δυνάμεις», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ στο Telegram. «Ένας πύραυλος έπληξε εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας. Έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται στο σημείο», πρόσθεσε.

Διεθνής κατακραυγή για τους βομβαρδισμούς

Τη 10η Οκτωβρίου, ρωσικοί βομβαρδισμοί εύρους χωρίς προηγούμενο για μήνες έπληξαν το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις. Είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 105 και προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή.

Την περασμένη Τρίτη, η Ρωσία, που έχει υποστεί αρκετές ήττες στα πεδία των μαχών τελευταία, συνέχισε τα πλήγματα, μικρότερου εύρους, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως ενεργειακές υποδομές στη δυτική Ουκρανία, μακριά από τα μέτωπα.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αντίποινα για την έκρηξη που κατέστρεψε εν μέρει τη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία, υποδομή στρατηγικής σημασίας.

Την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φάνηκε ικανοποιημένος από τα μαζικά πλήγματα και έκρινε πως δεν είναι απαραίτητοι «προς το παρόν» νέοι βομβαρδισμοί ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΣΚΑΪ


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom