Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Πυροσβεστική: Μάχη με τις φλόγες σε πολλά πύρινα μέτωπα - 52 φωτιές σε ένα 24ωρο (βίντεο)


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της, στη χώρα μας εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 52 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά στο Σχηματάρι έχει ελεγχθεί ενώ σε εξέλιξη είναι φωτιά στη Φωκίδα χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας «αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις» είπε και συμπλήρωσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αλλά και αύριο θα είναι μία δύσκολη μέρα, αφού θα υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στις Πόρτες Αχαΐας

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στις Πόρτες Αχαΐας, όπως είπε αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις. Συνεχίζουν δε εκεί να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στο Σχηματάρι

Για την φωτιά που ξέσπασε, που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αγροτοδασική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σημείωσε ότι έχει ελεγχθεί πλέον.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στην Φωκίδα

Σε ότι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας στις 13:10 της Δευτέρας, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στην Ηλεία

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε ότι στην συγκεκριμένη πυρκαγιά «αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις» και συμπλήρωσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στην Ζάκυνθο

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες ενισχύονται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στον Κάλαμο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη θέση Αγκώνα στον Κάλαμο Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom