Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ινδονησία: Δάσκαλος καταδικάστηκε σε θάνατο για τον βιασμό 13 μαθητριών


Σε θάνατο καταδικάστηκε δάσκαλος στην Ινδονησία, για τον βιασμό 13 μαθητριών σε ισλαμικό σχολείο. Έτσι έγινε δεκτή η έφεση των εισαγγελέων που ζητούσαν να του επιβληθεί η θανατική ποινή, ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Σοκ είχε προκαλέσει στην Ινδονησία η υπόθεση του δασκάλου Χέρι Γουιραγουάν, η οποία παράλληλα έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να προστατευθούν τα παιδιά από τη σεξουαλική βία στα θρησκευτικά οικοτροφεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Χέρι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της πόλης Μπαντούνγκ τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι εισαγγελείς, που είχαν ζητήσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή, κατέθεσαν έφεση.

Σήμερα, 4 Απριλίου, στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου αναρτήθηκε η δήλωση του δικαστή, όπου ανακοίνωσε πως «τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή».

Από το 2016 έως το 2021, ο Χέρι κακοποίησε σεξουαλικά τα 13 κορίτσια, που ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, ενώ άφησε έγκυες οκτώ από τις κοπέλες, ανέφερε δικαστής τον Φεβρουάριο.

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων η αρμόδια υπουργός για την προστασία των παιδιών, είχαν επίσης ταχθεί υπέρ των αιτημάτων για την επιβολή της θανατικής ποινής, αν και η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, που είναι αντίθετη στην καταδίκη σε θάνατο, δήλωσε ότι δεν είναι η αρμόζουσα ενέργεια.

Η Ινδονησία, η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως, έχει δεκάδες χιλιάδες ισλαμικά οικοτροφεία και άλλα θρησκευτικά σχολεία που συχνά αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να μορφωθούν παιδιά φτωχότερων οικογενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, 
Πηγή φωτό: Reuters, AP 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom