Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Η Αυστρία άνοιξε την πύλη του θανάτου: Με το νέο έτος, νόμιμη ευθανασία!


Από το Σάββατο, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη στην Αυστρία, κρυμμένη κάτω από την ευφημιστική φράση «καλός θάνατος» ή ευθανασία. Σε χώρες όπου είναι νόμιμο, οδηγεί αναπόφευκτα σε καταχρήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Οι επίσημες πληροφορίες κάνουν συνήθως λόγο για ακριβείς κανόνες που θα ακολουθήσει η εφαρμογή της διαδικασίας. Αυτή είναι επίσης η περίπτωση της Αυστρίας, μιας χώρας που σήμερα αγωνίζεται για τις πιο ακραίες νομικές λύσεις.

«Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα διέπεται από αυστηρούς κανόνες και κάθε περίπτωση θα αξιολογείται από δύο γιατρούς – συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού στην παρηγορητική ιατρική. Ωστόσο, οι πολέμιοι του νέου νόμου επισημαίνουν μια σειρά ζητημάτων που δεν περιλαμβάνονται στον νόμο », διαβάζουμε στον ιστότοπο του πολωνικού Radio 24.

Οι προϋποθέσεις για «θάνατο από επιλογή» είναι, μεταξύ άλλων, η ενηλικίωση, η απουσία διαγνωσμένων ψυχικών ασθενειών, η ιατρική διάγνωση που δηλώνει υγιής κατάσταση και η παρουσία μιας ανίατης ασθένειας. Ένας υποψήφιος για μια ταχεία αποχώρηση από αυτόν τον κόσμο πρέπει επίσης να περάσει συνεντεύξεις με δύο γιατρούς.

«Μετά την περίοδο λήψης απόφασης – που είναι 12 εβδομάδες, και σε περίπτωση θανατηφόρου ασθένειας – 2 εβδομάδες – θα είναι δυνατή η σύνταξη διαθήκης σε συμβολαιογράφο και η λήψη ενός θανατηφόρου σκεύασματος σε φαρμακείο» – αναφέρεται στις πληροφορίες.

Μέχρι τώρα, η υποκίνηση σε αυτοκτονία ή η υποβοήθηση τιμωρούνταν με φυλάκιση έως και πέντε ετών.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom