Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Ζωγράφου: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (φωτο)


Φόρο τιμής στους νεκρούς και στους αγωνιστές των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου 1973 απέδωσε σύσσωμη η Δημοτική αρχή, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, ανήμερα της 48ης επετείου.

Σε ατμόσφαιρα περισυλλογής και σεβασμού, παρουσία συγγενών των θυμάτων και πλήθους πολιτών, τελέστηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και έγινε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Διομήδη Κομνηνού, Μιχάλη Μυρογιάννη και Δημήτρη Θεοδωρά.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου,Βασίλης Θώδας, αναφερόμενος στα θύματα και τους αγωνιστές της 17ης Νοεμβρίου 1973 δήλωσε: «Η σημερινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν, με τίμημα ακόμα και την ίδια τη ζωής τους, για την υπεράσπιση και αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Το Πολυτεχνείο αποτελεί το διαχρονικό σύμβολο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Υπενθυμίζει σε όλους μας, ανεξαιρέτως πολιτικών η κομματικών καταβολών, ότι ο αγώνας για τις αξίες, τα οράματα είναι κοινός, διαρκής και η Δημοκρατία αναντικατάστατο πολίτευμα.

Το παράδειγμα της θυσίας του μαθητή Διομήδη Κομνηνού, αλλά και των Μιχάλη Μυρογιάννη και Δημήτρη Θεοδωρά είναι και παραμένει πάντα επίκαιρο και ζωντανό στις μνήμες μας, 48 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και θα παραμείνει όσο υπάρχουν ελεύθεροι πολίτες για τους οποίους τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι η μόνη και αυτονόητη επιλογή».

Στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Δημόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στου Ζωγράφου, Λάζαρος Κυρίτσης.

Επίσης, κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησαν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ» Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ» Παναγιώτης Αγγελόπουλος, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ», αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «ΑΓΑΠΩ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ» Χρήστος – Μιχαήλ Τουλιάτος.

Εκ μέρους συλλόγων της πόλης μας, στεφάνι κατέθεσαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου, του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών, του Εξωραϊστικός Πολιτιστικού Συλλόγου « Ο ΙΛΙΣΟΣ», της Κοινωνικής Παρέμβασης Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου και του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom