Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Βουλγαρία - Φωτιά σε λεωφορείο: Σενάρια επί σεναρίων για το τρομακτικό πολύνεκρο δυστύχημα (βίντεο)


Σοκαρισμένοι οι πολίτες σε Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, περιμένουν από τις αρχές να δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.Τριήμερο πένθος στη Βόρεια Μακεδονία.

Στους επτά επιβάτες που επέζησαν από το τρομακτικό πολύνεκρο δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι αρχές προκειμένου να δώσουν απάντηση στα αίτια της τραγωδίας.

Το μοναδικό στοιχείο που δεν αμφισβητείται είναι ότι το τουριστικό λεωφορείο σύρθηκε με μεγάλη ταχύτητα στις μπάρες και στη συνέχεια πήρε αμέσως φωτιά με αποτέλεσμα 46 επιβάτες, ανάμεσά τους 12 παιδιά, να εγκλωβιστούν και να βρουν φριχτό θάνατο αβοήθητοι στις φλόγες.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι πολλά με κύριο γιατί ο οδηγός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και δεν μπόρεσε να ανοίξει τις πόρτες προκειμένου να προλάβουν να βγουν έξω οι επιβάτες.

Πώς πήρε τόσο γρήγορα φωτιά το τουριστικό λεωφορείο και πώς προκλήθηκε στο μπροστινό μέρος η φωτιά αφού οι επτά επιζώντες ήταν στα πίσω καθίσματα και κατάφεραν να πηδήξουν από το φλεγόμενο λεωφορείο αφού κατάφεραν να σπάσουν το πίσω τζάμι.

Ένας από τους επτά τραυματίες που είναι σε θέση να δώσει τη μαρτυρία του, είπε το λεωφορείο έπεσε στις μπάρες, στη συνέχεια έσκασαν τα λάστιχα και τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να γεμίσει αμέσως καπνό. Η εκτίμησή του είναι ότι ο οδηγός πρέπει να κοιμήθηκε στο τιμόνι και να μην μπόρεσε να αντιδράσει.

Την ίδια ώρα τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται με τους συγγενείς των 46 θυμάτων καθώς η ταυτοποίηση των περισσοτέρων θυμάτων θα πάρει χρόνο μια και είναι δύσκολο να αναγνωριστούν και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του DNA.

Από τους επτά διασωθέντες οι πέντε είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και οι άλλοι δυο είναι ένας Σέρβος και ένας Βέλγος.

Να σημειωθεί ότι το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν ένα από τα τέσσερα τουριστικά λεωφορεία που επέστρεφαν από την Κωνσταντινούπολη στη Βόρεια Μακεδονία και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Μπόικο Ρασκόφ, κάποιοι επιβάτες είχαν αλλάξει λεωφορείο κατά τη διάρκεια της επιστροφής.

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom