Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Θεσ/κη: Συνελήφθη ο ληστής που σκότωσε τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο και ο συνεργός του


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο δράστης της ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 44χρονος υπάλληλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθη ως φερόμενος δράστης της δολοφονίας ένας 27χρονος αλβανικής καταγωγής.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάλλου, προσήχθη και ένας 35χρονος ελληνικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός της αιματηρής ληστείας, ενώ η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του έγινε το πρωί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο σπίτι όπου διέμενε. Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Κυριακής (07-11-2021), η σύλληψη του φερόμενου ως συνεργού του. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, φέρονται να έχουν ομολογήσει τη ληστεία μετά φόνου που διέπραξαν. Ως εκτελεστής του 44χρονου υπαλλήλου, φέρεται ο 27χρονος Αλβανός που συνελήφθη το πρωί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το newsit.gr, η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις, ξεκίνησε όταν βρέθηκε ένα αποτύπωμα στον τόπο του εγκλήματος. Διαπιστώθηκε πως ανήκει στον Έλληνα συνεργό του δράστη και είχε παραμείνει στα δεδομένα της αστυνομίας, καθώς το καλοκαίρι είχε προσαχθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν το βράδυ της Κυριακής να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν στην Ασφάλεια. Εκεί, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, υπέδειξε τον συνεργό και δράστη της δολοφονίας. Τον 27χρονο Αλβανό, που συνελήφθη το πρωί μέσα στο σπίτι που έμενε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Το όπλο του εγκλήματος, δεν έχει βρεθεί ακόμα. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να το πέταξαν μετά τη δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου. Επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία, αναμένονται εντός της ημέρας.

Οι κινήσεις πριν το έγκλημα

Ο δράστης μαζί με τον συνεργό του, πριν σκοτώσει τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη, περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επί της οδού Τριπτολέμου.

Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο οπού βρίσκεται το ψιλικατζίδικο. Εισέβαλε με το όπλο στα χεριά σκοτώνοντας τον 44χρονο.

Στη συνέχεια τρέχοντας διέφυγε ξανά προς την οδό Τριπτόλεμου εκεί οπού είχε κατευθυνθεί και το άτομο που ήταν νωρίτερα μαζί του. Αυτά είναι γνωστά μέχρι στιγμής, βάσει και του βιντεοληπτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία.

https://www.newsit.gr/

Το χρονικό της ληστείας

Η αιματηρή ληστεία, συνέβη στις 04:00, σε κατάστημα ψιλικών ειδών της οδού Λαμπράκη, στην περιοχή της Τούμπας. Ο 44χρονος υπάλληλος του καταστήματος αντιλήφθηκε ότι ένοπλος ληστής εισήλθε στο κατάστημα και προσπάθησε να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα πάνω στην πάλη ο δράστης να καταφέρει στο κεφάλι του άτυχου υπαλλήλου χτυπήματα με τη λαβή του όπλου και να προκληθούν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Όπως είπαν άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και είχε αναλάβει κυρίως τη βραδινή βάρδια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν κάτοικοι της Τούμπας και με βάση όσα άκουσαν, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά κυρίως από τοξικομανείς. Όπως είπαν άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και δούλευε κυρίως τις βραδινές ώρες.

Βρέθηκε σφαίρα στο κεφάλι του 44χρονου

Αργότερα, φάνηκε ότι ο 44χρονος έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ακτινογραφία έδειξε ότι υπάρχει σφαίρα στο θώρακα του θύματος, ενώ περισσότερα δεδομένα θα προκύψουν από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει τη Δευτέρα.

Τι είπαν μάρτυρες στο GRTimes

Για περιοχή «στόχο» παραβατικότητας, κυρίως από τοξικομανείς κάνουν λόγο στο GRTimes μάρτυρες του θανάσιμου τραυματισμού 44χρονου υπαλλήλου ψιλικών από ένοπλο ληστή.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα ένας 44χρονος υπάλληλος καταστήματος ψιλικών, μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό που προέκυψε από χτυπήματα που του κατάφερε ληστής με τη λαβή όπλου.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής και με βάση όσα άκουσαν, το θύμα πριν δολοφονηθεί φέρεται να αντιστάθηκε, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία περιοχή στην οποία σημειώνονται παρόμοια περιστατικά κυρίως από τοξικομανείς.

Σύμφωνα με άτομα που εργάζονται στην περιοχή, το θύμα δεν δούλευε πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο κατάστημα και δούλευε κυρίως τις βραδινές ώρες.

https://www.grtimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom