Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Χρυσό μετάλλιο ο Ανδρέας Βαζαίος - Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική (βίντεο)

Χάλκινος ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική σε 25άρα πισίνα υπερασπίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Καζάν ο Ανδρέας Βαζαίος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό με χρόνο 1:51.70 και επανέλαβε την επιτυχία του 2019, όταν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης.

Αυτό είναι το έβδομο μετάλλιο που κατακτά ο Βαζαίος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μικρής πισίνας, τα μισά απ’ όσα έχει πάρει η χώρα μας στην ιστορία του θεσμού, και το όγδοο συνολικά (μαζί με το χρυσό στο ίδιο αγώνισμα στο Ευρωπαϊκό 50άρας του 2016).

Πανευτυχής βεβαίως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και την απόδοσή μου. Αυτός ήταν ο στόχος μου, να κατακτήσω πάλι την πρώτη θέση. Αυτό το χρυσό μετάλλιο σημαίνει πολλά για μένα. 

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Συνεχίζω πολύ δυναμικά με στόχο πλέον το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι τον Δεκέμβριο.

O Εθνικός Υμνος για τον Ανδρέα Βαζαίο

Η καταπληκτική κούρσα του Ανδρέα Βαζαίου

Χάλκινος ο Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο


Λίγα λεπτά αργότερα, ο Απόστολος Χρήστου έκανε εξαιρετική εμφάνιση και με πανελλήνιο ρεκόρ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο. 

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε 49.87, βελτιώνοντας το ρεκόρ που πέτυχε στον χθεσινό ημιτελικό (49.98) και πήρε την τρίτη θέση πίσω από τον Ρώσο Κλίμεντ Κολέσνικοφ (49.13) και τον Ρουμάνο Ρόμπερτ Γκλίντα (49.31).

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο του Χρήστου σε 25άρα πισίνα, καθώς έχει ήδη στο ενεργητικό του τρία χάλκινα από το ίδιο αγώνισμα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 50άρας πισίνας.

Μετά την κατάκτηση το χάλκινου μεταλλίου ο Απόστολος Χρήστου. τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το μετάλλιο. Φάνηκε ότι χρειαζόταν υπέρβαση για να ανέβω στο βάθρο. Ήταν η δεύτερη κούρσα που έκανα κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα και ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ. Χαίρομαι που η προσπάθεια που κάνω στην 25άρα πισίνα, αμείβεται». 

Ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας, τόνισε: «Πολλά συγχαρητήρια στον Απόστολο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δουλειά που κάνουμε και τη προσπάθεια που καταβάλει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας που μας στηρίζουν και υποστηρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό ένας κολυμβητής που είναι για μεγάλη πισίνα, να μπορεί να κατακτά μετάλλια σε 25άρα και να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τα πανελλήνια ρεκόρ που σημειώνει και η βελτίωση του κούρσα με κούρσα, δείχνουν την ποιότητα του κολυμβητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom