Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό βιβλίο του Γιώργου και της Νατάσας Πιπεροπούλου

Συνεχίζεται η Διεθνής κυκλοφορία του πάντα επίκαιρου βιβλίο με τίτλο «Διοίκηση Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Σύντομη Εισαγωγή» που έχουν συγγράψει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος και η Dr Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου.

Γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα το βιβλίο κυκλοφορεί διεθνώς για 4η χρονιά από τον Άγγλο – Γερμανό – Δανέζικο Διεθνή Εκδοτικό Οίκο Bookboon.com σε ψηφιακή μορφή.

Ο Αγγλικός τίτλος του είναι «Managing Primary and Secondary Schools – A Primer”  (σε ελεύθερη μετάφραση: «Διοίκηση Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Σύντομη Εισαγωγή»)


     Πρόκειται για σύγχρονο επιστημονικό σύγγραμμα που εκλαϊκεύει, χωρίς να εκχυδαΐζει, τα θέματα της Παιδείας όπως αυτή γεννήθηκε, καλλιεργήθηκε και αναπτύχθηκε στον δικό μας χώρο στην Αρχαία Ελλάδα, στο λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. 

     Οι συγγραφείς αποδίδοντας την δέουσα για ιστορικούς λόγους προσοχή σκιαγραφούν με κομψότητα τα θέματα της Παιδείας όπως αυτά αναπτύχθηκαν στους Αρχαίους πολιτισμούς της Κίνας και της Ινδίας.

     Προσεγγίζοντας την σύγχρονη πραγματικότητα το ψηφιακό βιβλίο ερευνά σε παγκόσμια κλίμακα τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά δεδομένα επιχειρώντας μία πρωτότυπη διασύνδεση των θεμάτων της Επιστήμης και Τέχνης του Μάνατζμεντ και της Παιδείας. 

     Στο βιβλίο γίνεται σύντομη αλλά κατατοπιστική περιήγηση στα σημερινά συστήματα Παιδείας καθώς και σημαντική αναλυτική αναφορά στην «ειδική αγωγή» σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

     Το ηλεκτρονικό βιβλίο έχει την ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα ότι το έχουν συγγράψει  πατέρας και θυγατέρα και πρωτοτυπεί καθώς παρουσιάζει την Διοίκηση ως Επιστήμη και Τέχνη προσφέροντας ανάγλυφα, τεκμηριωμένα από την Διεθνή Βιβλιογραφία, τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν Διεθνώς το πρότυπο επιτυχημένων Διοικητών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

     Πρόκειται για πρωτοποριακό σύγγραμμα από δύο Έλληνες επιστήμονες που εμπλουτίζει την παγκόσμια βιβλιογραφία καθώς είναι γραμμένο στα Αγγλικά. 

     Ο Γιώργος Πιπερόπουλος είναι Συνταξιούχος Καθηγητής του Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τώρα Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Βρετανικού Durham University.


Η Dr Αναστασία-Νατάσα Πιπεροπούλου κατέχει οργανική θέση ως ψυχολόγος σε Σχολική  Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε) του Πειραιά.     

     Όπως έχουν διαπιστώσει και βεβαιώνουν όσοι και όσες το έχουν «κατεβάσει» ΔΩΡΕΑΝ και το έχουν μελετήσει πρόκειται για ένα σύγχρονο βιβλίο ιδιαίτερα χρήσιμο σε Στελέχη και Εκπαιδευτικό Προσωπικό Γενικής Παιδείας και της «Ειδικής Αγωγής» σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο, σε φοιτητές Πανεπιστημίων σε παιδαγωγικά τμήματα αλλά και σε τμήματα Διοίκησης.

     Το βιβλίο θα φανεί επίσης χρήσιμο σε γονείς παιδιών που είναι μαθητές και μαθήτριες σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια αλλά και σε μέλη του ευρύτερου αναγνωστικού κοινού που γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα και ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις παγκόσμιες δομές και δεδομένα της σύγχρονης Παιδείας σε  επίπεδα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

     Την προσοχή των αναγνωστών θα τραβήξει η αφιέρωση που κάνουν οι δύο συγγραφείς σε ειδική σελίδα του συγγράμματος αφιερώνοντας το βιβλίο τους:«Στους μαθητές μας που δίνουν ιδιαίτερα νοήματα στη ζωή μας…»

     Οι φίλες και οι φίλοι αναγνώστες μας μπορούν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλίο ΔΩΡΕΑΝ και να το «κατεβάσουν» σε μορφή PDF χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: bookboon.com/en/managing-primary-secondary-schools-ebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom