Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Χαλκιδική: 12χρονη έσωσε κολυμβητή που είχε χάσει τις αισθήσεις του! (βίντεο)


Μια 12χρονη διασώστρια ήταν αυτή που έσωσε από πνιγμό έναν κολυμβητή στη Χαλκιδική. Ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και όταν κατάφεραν να τον βγάλουν στην στεριά η νεαρή ήταν αυτή που τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας έτσι ώστε να ελευθερωθεί ο αεραγωγός του μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Η 12χρονη είχε διδαχθεί στο σχολείο τις πρώτες βοήθειες μέσω του προγράμματος Kids save lives.

Η 12χρονη Λεμονιά Σπανού περιέγραψε στην ΕΡΤ3 πως βοήθησε έναν κολυμβητή που κινδύνευσε να πνιγεί σε παραλία στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Ο άνδρας είχε χάσει τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε. Λουόμενοι κατάφεραν να τον βγάλουν στην στεριά αλλά επικράτησε πανικός. Η μικρή παρόλο που δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ήταν αυτή που επενέβη.

Αντικρύζοντας τον άνθρωπο ξαπλωμένο χωρίς τις αισθήσεις του η 12χρονη έσπευσε προς το μέρος του παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες. Όπως είπε η ίδια «ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω, δε δίστασα ούτε μια στιγμή».

Η Λεμονιά έχει εκπαιδευτεί στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” και μάλιστα ήταν αυτή που του έδωσε κουράγιο λίγο πριν τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

Στην ΕΡΤ επίσης και την εκπομπή «Από τις 6» μίλησε η 12χρονη Λεμονιά Σπανού που έσωσε από πνιγμό έναν άνδρα στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.

https://www.ertnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom