Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Πιθανότατα "κλείδωσε" Ιockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική - Σήμερα οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα (βίντεο)


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη - Εκτακτη σύσκεψη Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και ο πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή των επιστημόνων, ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα και θα εισηγηθεί μέτρα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, διευκρίνισε.

Στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η πρότασή του είναι να εφαρμοστεί άμεσα στην Αττική lockdown τύπου Μαρτίου.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκεσε μία ώρα και αμέσως μετά ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από την επιτροπή των ειδικών. Στην απογευματινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να αποφασιστεί αν θα τεθεί σε ισχύ ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική αλλά και τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα.

Τι θα ισχύσει αν επιβληθεί ολικό lockdown στην Αττική 

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα και η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από αύριο Τετάρτη 10/02/2021. 

Έτσι, αν ανακοινωθεί ολικό lockdown στην Αττική θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες και αν είναι στα πρότυπα του Μαρτίου θα περιλαμβάνει: 

Κλείσιμο σχολείων 

Κλείσιμο Λιανεμπορίου

Αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό σε όποια επιχείρηση λειτουργεί 

Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, ηλεκτρονικά καταστήματα και υπό προϋποθέσεις, τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας θα μείνουν ανοικτά αλλά θα πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης 

Κατά συνέπεια δεν θα ισχύουν όσα είχαν ανακοινωθεί περί λειτουργίας των λαϊκών αγορών το επόμενο Σάββατο. 

Επίσης: κανονικά θα λειτουργήσουν τα “delivery“ και τα “take away”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom