Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Θρίλερ στην Ινδονησία: Boeing B737-500 της Sriwijaya Air χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του

Αναφορές για συντρίμμια στη θάλασσα

Ένα επιβατικό αεροπλάνο με 62 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε ενώ πετούσε πάνω από τη θάλασσα αφού φέρεται να «έπεσε 10.000 πόδια» μόλις 4 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας αναφέρει ότι διεξάγεται έρευνα εντοπισμού και διάσωσης μετά την απώλεια επαφής με την πτήση SJY 182 της Sriwijaya Air από την Τζακάρτα προς το Pontianak. Σύμφωνα με την εταιρεία το αεροσκάφος είχε 62 επιβάτες και πρόκειται για ένα Boeing B737-500.

Το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων - «Χάσαμε επαφή» έχουν κάνει επίσημα γνωστό οι αρχές στη Τζακάρτα - 62  άνθρωποι, εκ των οποίων και τρία βρέφη, επέβαιναν στο αεροσκάφος της Sriwijaya Air

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος με το οποίο χάθηκε η επαφή είναι ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού. 

Η αξιόπιστη υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».

Αναφορές για συντρίμμια στη θάλασσα

Η εταιρεία Sriwijaya ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση αυτή προτού να προβεί σε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο ήδη οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για συντρίμμια που έχουν βρεθεί στην θάλασσα. Τοπική εφημερίδα αναφέρει ότι έπεσε σε ένα νησάκι στα «Χίλια Νησιά», στα νότια της χώρας. 

Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με ένα αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, σήμερα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσαν τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, όλα δείχνουν πως το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα.

Ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 50 άνθρωποι και εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Αντίτα Ιραβάτι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, στο αεροσκάφος επέβαιναν 2 πιλότοι, 4 αεροσυνοδοί, 46 ενήλικες, 7 παιδιά και 3 βρέφη

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας, σε πλήρη εξέλιξη είναι η διεξαγωγή έρευνας και διάσωσης, βίντεο που ανήρτησε στο Twitter σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, φέρεται να δείχνει συντρίμμια του αεροσκάφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom