Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας έξω και οι μπάτσοι του Χρυσοχοίδη σε αμόκ!


Ντελίριο αστυνομοκρατίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη - Δεκάδες προσαγωγές και επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια και σε... ανθοδέσμες!

Την ώρα που ο Κορκονέας είναι έξω, οι μπάτσοι του Χρυσοχοίδη “συλλαμβάνουν” την… ανθοδέσμη που άφησε πολίτης στο σημείο της δολοφονίας του  Γρηγορόπουλου και …παίζουν «λουλουδοπόλεμο»!

Την ώρα που ο δολοφόνος του Αλέξη είναι έξω, το κράτος των ασύλληπτων δολοφόνων της Μαρφίν, προσαγάγει τους δικηγόρους Καμπαγιάννη και Παπαδάκη, τον γιατρό Ρίζο και δεκάδες ανθρώπους που άσκησαν την… “τρομοκρατία” να θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στον τόπο του φονικού!

Την ώρα που ο φονιάς ενός 15χρονου παιδιού είναι έξω, η κυβέρνηση της απαγόρευσης του συνέρχεσθαι “καθ’ άπασαν την επικράτειαν”, εμποδίζει την ΚΝΕ, το Συντονιστικό της Επιτροπής Αθήνας των μαθητών, την “Λαική Συσπείρωση” Αθήνας, να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας για να αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης!

Την ώρα που ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου είναι έξω, οι μπάτσοι του Χρυσοχοίδη, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και το κράτος του άφαντου ναζιστή Παππά, χτυπούν με μανία νέους και ηλικιωμένους στα Χανιά ρίχνοντας γκλοπιές και χημικά ακόμα και σε… πανό! 

Την ώρα που ο δολοφόνος του Αλέξη είναι έξω, οι μπάτσοι του συστήματος των αφεντάδων, απαγορεύουν στον γυμνασιάρχη του Αλέξανδρου να φτάσει στο σημείο της δολοφονίας για να αφήσει λουλούδια!   

Την ώρα που ο δολοφόνος είναι έξω, το κράτος που προσλαμβάνει – εν μέσω πανδημίας – μισθοφόρους και ειδικούς φρουρούς αλλά όχι γιατρούς, προσαγάγει την γιατρό Ζαννέτα Λυσικάτου στον “Αγιο Σάββα” και την εργαζόμενη στον “Αγιο Σάββα” Κατερίνα Πατρικίου γιατί πήγαν να καταθέσουν λουλούδια στη μνήμη του παιδιού!   

Την ώρα που ο δολοφόνος Κορκονέας είναι έξω, οι «σερίφηδες» του Χρυσοχοίδη προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις!

Η συμβολική κίνηση με την κατάθεση ενός λουλουδιού στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που προσπάθησαν να κάνουν μερικές δεκάδες άνθρωποι τηρώντας τις αποστάσεις και φορώντας μάσκες, από το κράτος των τραπεζιτών και των μηχανισμών που ξεβρακώνει ανθρώπους στα Εξάρχεια, θεωρείται… “παρανομία” με αποτέλεσμα δεκάδες προσαγωγές στα τυφλά ακόμη και περαστικών.  Όλοι …επικίνδυνοι για τα ένστολα δουλικά που εκτελούν εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παρά την έκκληση των προσαχθέντων να βγουν από το λεωφορείο στο οποίο στοιβάχτηκαν εν μέσω πανδημίας, οι αστυνομικοί του και “λοιμωξιολόγου” Χρυσοχοϊδη ήταν προκλητικά αδιάφοροι.  

Η αστυνομία αρχικά εμπόδιζε ακόμα και δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ – βλέπετε στην Ελλάδα ο νόμος Μακρόν εφαρμόζεται και πριν από τη Γαλλία – να προσεγγίσουν το μνημείο, και κατόπιν άρχισαν οι προσαγωγές. 

«Γίνεται προσαγωγή ανθρώπων που τηρούσαν τα μέτρα, ζητούσαν να πάνε να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο. Με παραδοχή από το αρμόδιο όργανο πως δεν παραβίαζαν τα μέτρα. Προσάγουν δημοτικούς συμβούλους και συνδικαλιστές. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Ο μόνος κίνδυνος να μην τηρηθούν τα μέτρα είναι μέσα στις κλούβες. Δεν έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία, αλλά με καθαρό αποκλεισμό» δήλωσε ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης

«Φοβούνται τα λουλούδια στο μνημείο. Φοβούνται το κλαδί με τα 3 ρόδια που έκοψα το πρωί από τον κήπο, για να τα αφήσω στο μνημείο. Γιατί τα ρόδια είναι το σύμβολο της ζωής και του θανάτου. Δεν τα άφησα στο μνημείο, αλλά στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής, εκεί από όπου έφυγε η σφαίρα του Κορκονέα, η σφαίρα που χτύπησε τον Αλέξανδρο κατάστηθα, η σφαίρα που σκότωσε τη δημοκρατία. Αλλά η δημοκρατία θα αναστηθεί κάποια στιγμή. Θα την αναστήσουμε εμείς. Ο Αλέξανδρος όμως δεν θα αναστηθεί». Αυτά ήταν τα λόγια του γυμνασιάρχη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Γιώργου Θαλάσση.

Το ντελίριο αστυνομοκρατίας και ταυτόχρονα της αυτογελοιοποίησης της κυβέρνησης, όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο Δ.Κουτσούμπας, είχε ξεκινήσει από το πρωί: «Από το πρωί αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, αιρετών στην τοπική διοίκηση, συνδικάτων, μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών κ.λπ., τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσέρχονται στον χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι. 

Απέναντι σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, παρεμπόδιση και προσαγωγές», αναφέρει σε δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Τονίζει ότι «η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία. Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου».

Ο αποκλεισμός του κέντρου της Αθήνας στον οποίο έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ είναι ολοκληρωτικός (!) με έναν πρωτοφανή αριθμό σταθμών των γραμμών 1,2 και 3, ακόμα και του Τραμ να παραμένουν κλειστοί. 

Στους 32 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των σταθμών που παραμένουν κλειστοί από το πρωί της Κυριακής σε μία πρωτοφανή κίνηση αποκλεισμού του κάθε περιοχή της Αττικής με το κέντρο των Αθηνών. Κλειστοί παραμένουν από το πρωί οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι», «Σεπόλια», ενώ στις 11 το πρωί ακολούθησαν οι σταθμοί «Αττική», «Ευαγγελισμός», «Μ. Μουσικής», «Συγγρού-Φιξ», «Ν. Κόσμος», «Δάφνη», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας», «Κεραμεικός», «Μεταξουργείο», «Αμπελόκηποι» και «Πανόρμου», καθώς και οι σταθμοί ΗΣΑΠ «Βικτώρια», «Κ. Πατήσια», «Αγ.Νικόλαος», «Θησείο», «Πετράλωνα» και «Καλλιθέα». Διακόπηκαν ακόμα και δρομολόγια τραμ από τη στάση «Αιγαίο» της Ν. Σμύρνης έως το Σύνταγμα, δηλαδή σε ακόμα 8 σταθμούς.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και ενώ έξω από το Μεταγωγών (Πέτρου Ράλλη και Θηβών) όπου έχουν προσαχθεί δεκάδες άνθρωποι, η Δέσποινα Τοσονίδου εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ και ο Σωτήρης Καλιαμπάκος μέλος ΔΣ ΠΙΣ και ΙΣΑ ζητούν να τους επιτραπεί η είσοδος για να ελέγξουν τις υγειονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνται οι προσαχθέντες και παρά τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις της Προέδρου και του ΓΓ της ΟΕΝΓΕ στον υφυπουργό Προ Πο κ. Οικονόμου, δεν τους είχε επιτραπεί η είσοδος, όπως επίσης δεν έχει επιτραπεί η είσοδος ούτε σε βουλευτές.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom