Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΤΩΡΑ: Εφοδος των ΜΑΤ για εκκένωση του Πολυτεχνείου (βίντεο)


Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείται αυτή την ώρα εντός του Πολυτεχνείου για την απομάκρυνση δεκάδων ατόμων,όπως μετέδωσε το Mega.

Ειδικότερα, στον χώρο έχουν εισέλθει περίπου 40 άτομα και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου από πλαϊνή είσοδο αφού έκοψαν τα λουκέτα.

Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές τριών ατόμων έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ αυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Στουρνάρη.

Στον χώρο του Πολυτεχνείου μπήκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, το μεσημέρι της Παρασκευής.Η κεντρική είσοδος του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων παραμένει κλειστή.

Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε από την είσοδο επί της Στουρνάρη, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν λοστούς για να σπάσουν τις αλυσίδες.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται προσαγωγές ενώ σημειώνεται πως νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν ακόμα έξι.

Στον χώρο του ιδρύματος έχουν συγκεντρωθεί από χτες, δεκάδες άτομα με στόχο, όπως αναφέρουν, να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στον προαύλιο χώρο βρίσκονται περίπου 40 άτομα τα οποία με ανάρτηση τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν ενημερώσει ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση σε κόμματα, συλλογικότητες και πολίτες: «Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό. Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου».

«Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom