Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου τιμά τις ηρωίδες μητέρες των παιδιών με αναπηρία

Η ΕΛΕΠΑΠ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 
 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Α.Μ.Ε.Α.

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκέμβρη, αποδίδει τιμή και έπαινο στις Ηρωίδες Μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία, εξαίροντας τη σημαντική συμβολή τους στην εξέλιξη και την πορεία της ζωής τους.

Όταν μαθαίνουν ότι το παιδί τους έχει κάποια αναπηρία, αρχίζουν ένα ταξίδι που θα τους μεταφέρει σε μια ζωή γεμάτη με έντονη συγκίνηση, δύσκολες επιλογές, αλληλοεπιδράσεις με διαφορετικούς επαγγελματίες υγείας και ειδικούς θεραπευτές, σε μια συνεχιζόμενη ανάγκη για πληροφόρηση.

Αρχικά αφού περάσουν από το δύσκολο πρώτο στάδιο της άρνησης του προβλήματος στην αποδοχή, αισθάνονται απομονωμένες και μόνες, και δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους για πληροφορίες, βοήθεια, κατανόηση, υποστήριξη.

Όπως οι ίδιες περιγράφουν το τραύμα «ως έχοντας ένα μαχαίρι κολλημένο στην καρδιά» και ως ένα μαύρο σάκο που τραβιέται κάτω από το κεφάλι τους εμποδίζοντας την ικανότητά τους να ακούσουν, να δουν, να σκεφτούν λογικά.

Αυτές οι μητέρες παραμερίζουν τα θέλω και τις επιθυμίες τους για να στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη τα παιδιά τους.

Αγαπητές μητέρες των παιδιών με αναπηρία ξέρουμε ότι νοιώθετε αόρατες και συχνά αδικημένες, ξεχασμένες, πικραμένες και απογοητευμένες σαν να μη σας παρατηρεί κανείς, θέλουμε ωστόσο να ξέρετε ότι εμείς όλοι στη Μεγάλη Οικογένεια της ΕΛΕΠΑΠ σας βλέπουμε…

Σας βλέπουμε στα χαρακώματα να μάχεστε αδιάκοπα…

Σας βλέπουμε να πηγαίνετε το παιδί σας από θεραπεία σε θεραπεία ενώ οι φίλες σας να πηγαίνουν σε αθλήματα, παιδότοπους και άλλες δραστηριότητες.

Σας βλέπουμε ασθμαίνοντας να παλεύετε να συνδυάσετε και να προλάβετε ραντεβού και συναντήσεις, φροντίζοντας πάντα να κάνετε το καλύτερο για το παιδί σας.

Σας βλέπουμε να δυσφορείτε όταν οι άλλοι παραπονιούνται και σκαλώνουν για ανούσια πράγματα σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στη δική σας καθημερινότητα.

Σας βλέπουμε να δείχνετε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή σας στους εκπαιδευτικούς, στους θεραπευτές αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι δουλεύουν δίπλα σας για το καλό του παιδιού σας.

Σας βλέπουμε με χαμόγελο να σηκώνεστε νωρίς το πρωί και να ξεκινάτε πάλι από την αρχή, μετά από μια χαοτική νύχτα.

Σας βλέπουμε να ψάχνετε μέσα σας για ό,τι αποθέματα δύναμης και κουράγιου μπορεί να υπάρχουν, χωρίς ποτέ να πιστεύατε πόσο μεγάλα ήταν.

Βλέπουμε τον αγώνα και την αγωνία σας να στηρίξετε όλα τα μέλη της οικογένειας, της οποίας η ισορροπία και η γαλήνη έχουν διαταραχθεί λόγω του προβλήματος της αναπηρίας.

Αφουγκραζόμαστε και κατανοούμε το μεγαλύτερο φόβο σας «Τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά αν κάποια στιγμή φύγουμε από τη ζωή…;»

Σας βλέπουμε και νοιώθουμε περήφανοι για σας που δραστηριοποιείστε και ξεχωρίζετε σε πολλούς κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις δημιουργώντας δομές στήριξης, Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, καθώς και δομές υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα Ανάπηρα Παιδιά.

Αντιμέτωπες με τη θλίψη, τον πόνο, την απογοήτευση, την άγνοια, το ρατσισμό, τον οίκτο, την υπεροψία, τον φόβο της απόρριψης, τα ταμπού, τα αισθήματα ενοχής, τις θρησκευτικές προκαταλήψεις και ερμηνείες, την απομόνωση, την ακύρωση των ονείρων και των προσδοκιών, την κρίση στις οικογενειακές σχέσεις και κυρίως αντιμέτωπες με την έλλειψη κρατικής μέριμνας και κατάλληλων υποδομών και υπηρεσιών καθοδήγησης και υποστήριξης.

Τα μεγάλα σας όπλα: η αγάπη για το παιδί, η παντοτινή και ανεξάντλητη αφοσίωση, η αυταπάρνηση και αυτοθυσία, η μεγάλη ψυχική δύναμη και αντοχή, το μεγάλο ψυχικό σθένος…!

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου τιμά τους αγώνες και τις θυσίες των Ηρωίδων Μητέρων, που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία, υποκλίνεται με ευλάβεια στην ψυχική τους δύναμη και αντοχή, στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία…

Και με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπόσχεται με όλες της τις δυνάμεις να συνεχίσει τον αγώνα για να εξασφαλίσει στα παιδιά με αναπηρία, στις μητέρες και στις οικογένειές τους κάθε δυνατή φροντίδα, στήριξη και συμπαράσταση.

Η Πρόεδρος της Τ.Δ.Ε. 
Κολοβού Λαμπρινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom